Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta leikkaus

Maatalouteen leikkauksia ?

Lehtitietojen mukaan  Karhinen ehdottaa maatalouteen tukien leikkauksia. Sellaiset tilat , joissa myyntitulot jäävät alle 20000 €uron, eivät saisi tukia. Leikkausten vaikutuksia ei ole lasketttu eikä arvioitu etukäteen. MT(Maaseudun Tulevisuus) tekemästä pyynnöstä Luken erityistutkija oli laskenut ja arvioinut, että tuloraja koskisi suuruusluokaltaan 57 % tiloista ja painottuisi viljatilohin.

------------------------------

Virkamiesten on helppo heittää kaikenlaisia lukuja, kun ei tarvitse välittää niiden merkitystä arjen elämään.

Aktiivimallista "paljastui" porsaanreikä

Työttömyysturvan aktiivimallista on "paljastunut" porsaanreikä - vai onko? Onko pikemminkin kyse siitä aika ajoin täälläkin väläyttelemästäni tosiseikasta, että meillä täällä oikeusvaltio Suomessa lainvalmistelu vain on yksinkertaisesti niin heikoissa kantimissa, että lakeihin jää väkisinkin tuollaisia "porsaanreikiä".

Tyyppi 2 maksumies

Tyypin 2 eli aikuistyypin diabetikoita on Suomessa noin 300 000. Lisäksi noin 150 000 sairastaa diabetesta tietämättään. Tyypin 2 diabeteksen verensokerin tablettilääkitys on kallistunut merkittävästi tämän vuoden alusta. Korvauskäytäntö on muuttunut siten, että verensokerin hoitoon tarkoitetut tablettilääkkeet kuuluvat alempaan 65 prosentin korvausluokkaan, kun ennen tablettilääkitys oli 100 prosentin luokassa.

Kuka sen teki

En oikein tiedä,
kuka leikkasi palkkaa.
On tuntematon.
Kuka vei eläkkeeni
sinne Caymansaarille.

On pettäjiä,
on takinkääntäjiä,
on pelaajia.
Luottamus on hävinnyt,
kelle annan ääneni?

Mitä luvataan,
voinko enää uskoa.
Pidetään lupaus.
Tehdään parempi kunta,
koko 100-vuotias maa.

 

Vallan hurjia

Kun seuraa eduskunnan kyselytuntia niin varmistuu, että Suomi on tosidemokratia. Täällä pääsee ministeriksikin kuka tahansa.

Siitä kimposi tarve lukea viisauksia.

Urho Kekkonen teki Machiavellin Ruhtinaan tiettäväksi suomalaisille. Hän siteerasi teosta usein. Mieleen on piirtynyt etenkin lainaus ”Viisas valtiomies etsii ystävät läheltä ja viholliset kaukaa”.

Niccolo Machiavelli (1469 – 1527) kirjoitti Ruhtinaan, näkemyksensä vallankäytöstä, vuonna 1513 mutta se julkaistiin vasta 1532.

Lääkekorvauksen leikkaus ei säästä

Tyypin 2 diabeteksen hoidossa käytettävien lääkkeiden sairausvakuutuskorvausta vähennetään merkittävästi. Diabeteslääkkeet siirretään ylemmästä erityiskorvausluokasta alempaan erityiskorvausluokkaan. Riittämättömästi hoidettuna tyyppi 2 johtaa vakaviin elinvaurioihin ja lisäsairauksiin, joiden hoitaminen on yhteiskunnalle paljon kalliimpaa kuin lääkkeiden korvaaminen sairastuneille. Sairaus on pitkälti perinnöllinen sairaus. -2 tyyppi on perinnöllinen ja siihen voi sairastua, vaikka olisi koko ikänsä pitänyt itseään kunnossa, kirjoittaa lääkeaddressin allekirjoittanut.

Ruusuja ei ole tulossa

Stubbin mukaan turvapaikanhakijoiden kokonaiskuntannukset ovat nyt 400 miljoon euroa vuodessa. 

Iltalehti uutisoi, että sairaspäivärahoista leikataan 22 miljoonaa. Nyt hallitus on leikkaamassa myös lapsilisiä. Makeisveron poisto korvataan polttoaineveron nostolla, joka tietää autoilijalle noin 30-35€:n lisämenoa vuodessa. Hyvänä asiana hallitus päätti lisätä poliisien toimintamäärärahoja 5 miljoonalla eurolla ja kehyskauden loppuvuosina 10 miljoonalla. Luonnonhaitta korvauksiin, rikosseuraamuslaitokselle sekä suojelupoliisille on myös luvassa lisää tuohta.

Hyvästi pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.

Panin tasavallan risaiseksi. Sain risaisen valtion. Voi vittu kun joskus se rasittaa. Tunkekaa innovaatiot perseeseenne. Koulutusleikkaukset, eläkeläisten heikkoa heikompi asema, ruokajonot. Kaikki toivo on menetetty. Pakolaiskriisiä on turha syyttää Suomen alasajosta. Päättäjien ylimielisyys kansalaisia ja ruskeakielisyys korporaatioiden johtajia kohtaan on tämän loppuunmyynnin saanut aikaan. Lilius nauraa matkalla pankkiin, eikä hän ollut ensimmäinen saatikaan viimeinen valtionyhtiöistä optioita nostava johtaja.

Hallitus leikkaa subjektiivista päivähoito-oikeutta.

Ennen joulua erityisesti sosiaalidemokraatit eri lehtien palstoilla ja blogeissakin, sekä eduskunnan suuressa salissakin vuodattivat vuolaasti kyyneliä siitä, että hallitus muka toimillaan jättäisi lapsiakin heitteille. Yhtenä syynä tähän surkutteluun oli hallituksen päätös siitä, että lailla velvoitettua subjektiivista päivähoito-oikeutta rajoitettiin viikossa 20 tuntiin entisen 40 sijaan niiltä perheiltä, joissa vähintään toinen vanhemmista on kotona.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä