Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ministeri

Case WinCapitan rikoshyödyn perinnässä Ei-tasa-arvo ja Ei-yhdenvertaisuus jatkuu

WinClub/WinCapita-sijoitusklubin kahta päätekijään verrattavaa miestoimijaa ei syytetty päähaaran oikeudenkäynnissä. He saivat syyttämättäjättämispäätöksen (SJ). Heiltä ei takavarikoitu omaisuutta kuten muilta -  jopa klubin rivijäseniltä, jotka eivät värvänneet uusia jäseniä. Syyttäjät huudattavat ja syyttävät jäsenistöä alati jatkuvissa oikeudenkäynneissä: ”olisi pitänyt tietää huijaus”- miksei näiden päähaaran kahden miestoimijan ole tarvinnut tietää yhtään mitään, vaikka ovat päässeet klubin ydintiedostoihin - joihinkin jopa ainoina! Yhdenvertaistako?

Luottamushäiriörekisteri poliitikoille. Vastapainona luottotietorekisterille.

Nuoret, tehkää äänestämällä laillinen ja täydellinen vallankumous. Suomen itsenäisyys ja vapaus on sukupolvien työn tulos, älkää antako sitä tuhota.

Lainsäätäjät pitävät nyt yllä, ja ovat hyväksyneet luottotietorekisterin velallisille, aiheuttaen kansalaisten syrjäytymisen yhteiskunnasta velkojien eduksi.

Miltä se nyt sitten tuntuu?

28 päivää ministerinä- ja epäonnistunut täydellisesti. No, olin epäonnistunut jo ennen kuin ehdin edes aloittaa tässä työssä. Joten lähtökohtaisesti ollaan samassa tilanteessa.

Onhan tässä ollut vauhtia ja niitä "vaarallisia" tilanteita ihan riittämiin. Salkku on raskas, mutta otan asian ja päivän kerrallaan. 

Minulla on kaikki valta

Vaalit on käyty ja valta on vaihtunut. Uudet ministerit on valittu ja valta tuo vastuun tullessaan. Katsomossa on hyvä kukin vuorollaan huudella. Se on demokratiaa.

Uudeksi liikenne- ja viestintäministeriksi  nostettiin Anne Berner. Sitoutumaton, mutta keskustaan liittyvä ministeri kertoo Suomenmaa-lehdessä elämästään. "Teini-ikäisenä minulla oli mieletön ajatus, että joku selvittää miksi ihminen on kuollut hän on kertonut nuoruuden haaveammatistaan Lions Clubilla pitämässään puheessa."

Onko Sinulla ollut vastaavanlaisia ajatuksia ?

Tappio ulkopolitiikalle, voitto näyttämötaiteelle

Suomi sai tänään uuden hallituksen. Onnittelut pääministeri Juha Sipilälle ja koko joukkueelle!

Hallitusohjelmassa on sekä hyvää että huonoa. Monelta osin se olisi voitu kirjoittaa toisin. Ennen muuta julkisen talouden sopeutukset olisi voitu hoitaa myös muulla tavoin.

30 ministeriä viime vaalikaudella - liikaa vaihtuvuutta

Viime vaalikaudella ministerivastuussa oli kaikkiaan 30 eri henkilöä. 

Osa siirtyi kesken vaalikautta sivuun Vasemmistoliiton ja Vihreiden jättäessä hallituksen, osa siirtyi täysin muihin tehtäviin eduskunnan ulkopuolelle ja osa puolueista kierrätti ministereitään parin vuoden jälkeen.

Näin suuri joukko ja sen vaihtuvuus ei voi olla asioiden tehokkaan hoitamisen kannalta perusteltua.

Lähtökohtana pitäisi olla, että ministeriksi valittu henkilö hoitaisi tehtäviään neljä vuotta, joka sekin on sangen lyhyt aika.

Lapin miehet vahvoilla ympäristöministeriksi

Demarit ja kokoomus jakavat vihreiden salkut.  Kuka tullee ympäristöministeriksi ja kuka ottaa Haaviston hankalan pallin, josta on jo Hautala itse myös irtisanoutunut ja nyt sitten hätäapuministeri Haavisto puolueen nimissä.

Lapin miehet olisivat nyt parhaat valinnat ympäristöministeriksi, kun heillä on pohjoista näkemystä myös Talvivaaran suhteen. Jos olisin Stubb kysyisin tehtävään Arto Ojalaa Kemijärven kaupungista, tai sitten herrahissin ensimmäisellä mahdollisella luukulla olevaa Heikki Auttoa Rovaniemeltä.

Politiikan viihdytysjoukot

 

Sodan aikana on aina käytetty viihdytysjoukkoja pitämään yllä taistelutahtoa ja kääntämään hetkeksi huomio maailman pahuudesta toisaalle. Nyt Ukrainan sotatilanteen, Syyrian ja Irakin taisteluiden sekä taloudellisen epävarmuuden aikana uudet viihdytysjoukot näyttävät koostuvan pitkälti poliitikoista. Osa heistä on oma-aloitteisesti päättänyt viihdyttää ja osa tekee sitä tahtomattaan.

Oppipakko eliniäksi

Pätevät ministerikandimme ovat kaukaa viisaina määränneet Suomesta maailman korkeimmin koulutettujen maan. Ei siis kuin töpinää, ja meidän oppimattomien töpeksinnälle loppu: oppipakko elinikäiseksi.  Etuja:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä