Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Psychologia

Tieteen Psykologiaa Kotimaan ja Ulkomaan politiikassa

Ihmiset ympärimaailmaa kautta historian, ovat usein kärsineet kohtuuttomastä, että väkivallan himon alla ihmis roistot ovat tulleet ja ryöstäneet rauhanomaisilta ihmisiltä heidän elämän työn leivän, omaisuuden, ja myös usein roistot tyydyttäneet itseään raiskaamalla ja tappamalla viattomia ihmisiä, niin kuin pimeän viidakon villit pedot tekevät.

 

Järkevän ihmisen psykologia järkkyy sellaisesta älyttömyydestä.

Kaipauksen arkkitehtuurin peruspilarit

Otsikko on lainaus eräästä lauseenpätkästä professori Siri Husdtvedtin teoksesta Amerikkalainen elegia vuodelta 2008. Kutsun tätä kirjoitusta muutoksen virraksi, jonka jokainen suuren menetyksen kokenut joutuu kohtaamaan omalla tavallaan, tahtoi hän sitä tai ei. Sen arkkitehtuuri on kirjoitettu meidän henkilökohtaiseen psykohistoriaamme.

Suuria menetyksiä joutuu kokemaan jokainen joskus ja sitä, kuinka siihen kukin suhtautuu, ei käy arvosteleminen, sillä jokainen käsittelee omat asiansa hänelle persoonallisella tavalla.

Itsestäänselvyys on aina harhaa: asiaa ei voi nähdä etukäteen

Sain ajatuksen kirjoitta seuraavan Risto Aallonharjan blogista.

 

Siinä pyöritellään sanoja premissi, lillukanvarsi ja syy ja seuraus.

 

Aihe on tosiaan ajankohtainen aina. Aina oletamme, että tiedämme syyn, ja seurauksen suhteen.

Se on ikäänkuin sisäänkirjoitettu, valmiiksi sulautettu, ja sisäistetty, intiuutio. Itsestäänselvyys, mistä mikin johtuu.

 

Me toimime tämän "itsestään selvyys" periaatteen mukaan.

 

Todellisuus onkin aivan jotain muuta.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä