Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suurpedot

Luontodirektiiviin joustoja - ei tiukennuksia!

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi eilen, että Euroopan komissio on tehnyt esityksen luontodirektiivin tiukasti suojeltuja eläinlajeja käsittelevän ohjeasiakirjan päivittämiseksi. Tiukasti suojeltujen lajien, kuten suden, ilveksen ja karhun metsästyskäytäntöihin esitetään rajoituksia ja sudelle esitetään jopa kokonaan uutta liitettä.

Vain kuolleen ruumiini yli

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi eilen, että Euroopan komissio on laatinut esitysluonnokset luontodirektiivissä tiukasti suojeltuja eläinlajeja käsittelevän ohjeasiakirjan päivittämiseksi. Luonnoksissa komissio esittää kovia rajoituksia tiukasti suojeltujen lajien, kuten suden, ilveksen ja karhun metsästykseen.

Metsästys- ja petoasioita eduskunnassa

Metsästyskausi on tänä syksynä jälleen lähtenyt liikkeelle. Eduskunnassa metsästystä koskevat kysymykset ovat olleet työni ytimessä siitä asti, kun olen kansanedustajaksi tullut. Eduskunnassa käsiteltäväksi tullut riista-asioita koskeva lainsäädäntöesitys on kannatettava. Muutoksia näihin asioihin tarvitaan, koska tilanne kehittyy koko ajan. Muutosta parempaan on tullut mm. siinä, että riista.fi-järjestelmä on saatu aikaiseksi.  

Pedot ja pikku tytön koulumatka

Alkuperäinen juttu tältä aamulta, sanomalehti Karjalainen 23.9.2017  https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/156323-kii...

Kirvoitti ärsytykseen asti kirjoittamaan.....

U. Pekka Kinnunen Ilomantsista lähettää terveisiä

Kainuussa yhdessä rajantakaisen Pieningän kanssa ja Suomenselällä elää ainoa puhdas metsäpeurakanta koko maailmassa. Venäjän Komissa ja Arkangelissa esiintyy tätä lajia, mutta siellä se on risteytynyt tunturipeuran tai siitä kesytetyn poron kanssa.

Metsäpeuroja oli Kainuussa vuonna 2001 1700, mutta 2015 enää 700 yksilöä. Metsästys ja Kalastuslehden numerossa 1/2010 haastatellun Luken petoprofessori Ilpo Kojolan mukaan vähenemisen syynä on ollut susikanta.

Suden häntiä ostetaan

Keskiviikkona 30.11.2016 uutisoi Tv 1 ( A-studio ) Suomen ja Venäjän välille virinneestä  uuden muotoisesta suurpetoyhteistyöstä.  Susikanta Suomen ja Venäjän välisellä rajaseudulla normalisoidaan siten, että suomalaiset tiedottavat venäläisille yhteistyöhenkilöille rajan yli tulevista susista ja venäläiset poistavat omalla alueellaan sudet pois kirjanpidosta.

Poronhoito turvattava kannanhoitosuunnitelmissa

Maa- ja metsätalousministeriö julkaisi eilen luonnoksen uudeksi susikannan hoitosuunnitelmaksi. Kansanedustaja Poroelinkeinon toimintaedellytysten on turvattava yksiselitteisesti.

Suomalaista petopolitiikkaa

Kuluneen kevään uutisotsikot antavat lohduttoman kuvan suomalaisesta petopolitiikasta. Kuvan, jossa ihminen ei ole luomakunnan herra, vaan osa ketjua jossa väistetään isompia.

Pedoista, peloista, politiikasta ja peuroista

Keski-Pohjanmaalla Perhon pitäjässä pelätään susia. Ihan tosissaan. Kunnanhallitus on tehnyt virka-apupyynnön poliisille, niin suurena uhkana petoja pidetään. Puheeksi kunnassa on otettu myös koulukyyditysten kehittäminen ja viikoittaiset yhteiset kuntolenkit, yksinäiset hölkkääjät kun tuntevat itsensä uhatuksi.

 

Karhun ja hirven taistelu...

Asumme korpijärven rannalla, Vienan Karjalan kainalossa (itäisessä Kainuussaaivan rajan pinnalla). Paljon luontotapahtumia on nähty, mutta eräänä lauantaina (6.5.2006) saavutettiin kyllä tähänastinen kohokohta. Naapurin Topi-ukko juoksi sisään ja huusi "tulkaa katsomaan, karhu on vastarannalla hirven kimpussa". Näin tosiaan olikin. Noin puolen tunnin ajan jokisuiston rantavesi roiskui järvemme vastarannalla (n. 400 m). Kiikarilla näkyi hyvin miten isohko karhu "ratsasti" uroshirven selässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä