Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Taikausko

Kristityt ja usko taikaan

Kirjoitin tuoreesti siitä miten luterilainen kirkko etäännyttää identiteetiltään liberaaleja. Tämä oli lähinnä "sosiaalinen" kirjoitus siinä mielessä että se kuvasi sitä etäännyttävää kokemusta jota minä ja varmasti moni muukin on kokenut.

Kädet poikki ja henki pois albiinoilta Tansaniassa

On arvioitu, että Tansaniassa yhdellä kahdestakymmenestä tuhannesta henkilöstä esiintyy albinismia eli melaniinpigmentin puutosta iholla, karvapeitteessä ja silmissä. Toisin sanoen Tansaniassa on arvioitu olevan kymmeniä tuhansia albiinoja ja suurimman arvion mukaan heitä voi olla jopa 150 000.

K-18: Opimme Suurelta Opettajalta

Todella alkaa huolestuttamaan, mitä kaikkea vahingollista saavat lapsille ja nuorille aikaan kaikenmaailman uskonnolliset hihhuliyhteisöt. Onneksi vastuulliset vanhemmat osaavat pysyä lapsineen erossa näistä haitallisista hengellisistä liikkeistä. Sääliksi käy niitä lapsia, jotka joutuvat vanhempiensa välityksellä alttiiksi aivopesulle ja manipulaatiolle. Pahan kierre jatkuu näin sukupolvelta toiselle.

Uskovaisten lapsilla vaikeuksia hahmottaa todellisuutta

Voisi jopa sanoa lapsen pakkonaittamista uskontoon vähintään lieväksi hyväksikäytöksi. Pienen lapsen puolesta päätetään hänen suhteestaan johonkin yliluonnolliseen entiteettiin. Eihän siitä voi seurata muuta kuin tajunnan hämärtymistä ja todellisuuden hahmottamisen vaikeuksia. Miksei lapsi saisi viettää huoletonta, viatonta lapsuutta sekä nuoruutta? Ilman, pahimmassa tapauksessa psyyken sekoittavaa, jumalallista mielikuvitusmaailmaa. Sitten kun aika olisi kypsä, eli täysi-ikäisyyden koittaessa, hän voisi tehdä oman valinnan yliluonnolliseen uskomisestaan.

Kristinusko vastaan taikausko

 

Monet ateistit ja skeptikot rinnastavat kristinuskon taikauskoon. Tämä ei johdu siitä että kristinusko olisi taikauskoa vaan tietämättömyydestä. Kristinuskon rinnastaminen taikauskoon on täysin nurinkurista sillä kristinusko on ainoa keino päästä taikauskosta eroon - taikauskosta johon jokainen Herraan Jeesukseen uskomaton on sitoutunut.

 

TOTTELEMATTOMUUS HERRAN ÄÄNELLE ON TAIKAUSKOA

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä