Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Viinaralli

Malja vapaudelle!

Urbaanin, virkeän kaupungin tunnistaa sen ruokatarjonnasta ja ravintoloista. Esimerkiksi Helsingin ravintola- ja baarielämä on lahjakkaiden ja ahkerien yrittäjien ansiosta kokenut viime vuosina melkoisen kasvupyrähdyksen, josta voi olla hyvin ylpeä. On ollut upeaa nähdä, miten ravintolakulttuuri on lähtenyt profiloitumaan mm. mutkattomilla ja persoonallisilla lähiruokaa tarjoavilla fine dining-ravintoloilla.

Viinaralli siirtymässä Virosta Latviaan

Suomessa olisi aika herätä todellisuuteen myös alkoholiverotuksen osalta. Alkoholilain valmistelu tökkii, koska änkyrät sitä eduskunnassa vastustaa.

He juhlivat kun Viro korottaa verojaan alkoholin osalla. Se ei muuta mitään, koska hakureissut suuntauttuvat jatkossa Latviaa. 

Alkoholiveroa pitää laskea reilusti. Haittoihin vetoavat varmasti asiaa vastustaa.

Itämeren iloisin yritystuki

Viime perjantaina kävi hassusti. Vain viikon varoitusajalla hyppäsin parin hyvän kaverin innostamana Itämeren aalloille kokeilemaan minkälaisia elämyksiä Viking Linen laivaston kruununjalokivi Viking Grace pystyy risteilyvieraalle tarjoamaan. Ja kyllähän se säväytti! 23 tuntisella risteilyllä kiitettävän täyden oloinen laiva tarjosi miellyttävän laadukkaat puitteet, ja kulttuurien kohtaamisen hengessä näin jopa Tukholman sataman hytin ikkunasta.

Kauppojen alkoholivalikoimaa parannettava

Suomen alkoholilainsäädäntö on erittäin tiukka Euroopan mittakaavassa. Lainsäädäntöön liittyy myös kummallisuuksia, kuten vaatimus vähittäiskaupoissa myydyille alkoholituotteille että ne pitää tehdä käymisteitse. Päähäni ei oikein mahdu että miten ahdasmielinen jonkun ihmisen pitää olla, että vaatii tahallista alkoholin maun pahentamista omien ideologioidensa ajamiseksi. Hakisin mieluusti Smirnoff Icen kaltaiset juomat lähimarketista Tallinnan sijaan ja ostaisin kunnon lonkeroita suomalaisesta kaupasta.

Tarina viina-ankasta, joka lennähti sopulikuplaan

Minä luotan Yleisradio Oy:n uutisiin, mutta en olekaan journalisti. Jopa sinisilmäisesti voin luottaa Yleen, sillä en ole uutistoiminnan ammattilainen. Minä saan elää punavihreässä kuplassa ja olla kapeakatseinen, toisin kuin kelpo journalisti, joka väsymättä etsii uutisia ja tarkistaa tosiasioita alkuperäisistä lähteistä.

Luistava matka töiden pariin

Ohessa omia ajatuksiani kuinka luoda työpaikkoja Suomeen. Luvut ovat ihan hatusta vedettyjä, pienellä harkinnalla tosin. 

Pienet yritykset (10 000 työpaikkaa)

Yhden (tai kahden kuten omassa tapauksessani) hengen pienyritykset joilla on tarvetta yhdelle työntekijälle lisää, eivät mielestäni ole aivan yhtä yleisiä kuin se ruusuinen kuva jonka toisten puolueiden vaalilupauksista saa.

! Keskusta haluaa edistää Viron matkailua

”Keskiolut pois kaupoista!”, vaatii Keskusta. Ruotsin malliin hyllyihin välikaljaa, jottei kansa pääse alkoholisoitumaan ja viinakuolemat saadaan vähenemään. Eläköön uusi kieltolaki ja sen kannattajat!

Vuoden typerin kannanotto

Päivän kuumaksi uutisperunaksi noussut "olut-gate" on kuumentanut keskustelua eri medioissa. Lukuisat keskustavaikuttajat ovat jo tästä "tavoitteesta" sanoutuneet irti sosiaalisessa mediassa ja itsekin näin tein, sillä koen että kannanotto on paitsi hölmö, myös omien tavoitteidensa vastainen. Alkoholin kohtuukäyttö ei ole keneltäkään pois.

 

Tunnustetaan tosiasiat

Sosiaali- ja terveysministeriö on esittänyt välitöntä alkoholiveron korotusta. Esitys annettiin vitsikkäästi vastauksena pääministerin ja valtiovarainministerin pyyntöön tehdä täydentäviä ehdotuksia kasvun, työllisyyden ja julkisen talouden tasapainon vahvistamiseksi.

Alkoholiverotuksen ja jakelun epäonnistuminen Suomessa

Voi harmi, Alkoon olisi 30km, mutta kylällähän olisi tilauspalvelu. Kallistakin on ja pieni valikoima.

Mutta onneksi olemme EU:ssa, vapaan tavaran liikkuvuuden unionissa ja kotona on netti. Eikun vaan nettiin kaupoille, ostoskoriin laatu viinaksia ja eikun kassan kautta tilaamaan. Viikko odottelua ja paketti kotiovella, näin helppoa se on. Ei tarvitse mennä hattukourassa Alkon tilauspalvelun tai saatika myymälään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä