Timoteus ilmastonmuutos on ikiaikainen ja osin syklinen jatkumo, antropogeeninen lämpeämishypoteesi on SE josta kiistellään.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yliopistojen pääsykokeiden valmennuskurssit

Isänmaallinen hetki

Koin vahvan isänmaallisen hetken Helsingin yliopistossa eräässä uusille opiskelijoille suunnatussa tiedotustilaisuudessa. Vertailin hetkeäni kotikaupunkini yliopiston fuksina edelliseen hetkeen, jolloin viimeksi istuin uuden koulun penkille. Se tapahtui muutama vuosi sitten New Yorkissa.

Valmennuskurssit eivät ole salatiedettä

 

Opiskelijavalintauudistuksen yhteydessä käydään kiivasta keskustelua muu muassa opiskelijajärjestöjen järjestämistä valmennuskursseista. Valmennuskurssit koetaan eriarvoistaviksi kustannustensa takia ja onpa uutisissa puhuttu myös valmennuskurssien muuttumisesta ”välttämättömyydeksi” opiskelupaikan saamiseksi (Aamulehti 31.1.2017). Mutta kuulkaas nyt, kyllä opiskelemaan pääsee ilman valmennuskurssiakin.

 

Läksytön lukio on opiskelijoille riski

Huomasin vasta nyt, että Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä on käyty keskustelua rajuista lukiouudistuksista, joita aiotaan toimeenpanna vuoden kuluttua kaikissa lukioissa. Pilottiprojektina on Espoon Kauklahden ei-niin-korkean-sisäänpääsyrajan lukiossa käytetty jo tänä vuonna läksyttömyyttä ja "ilmiöpainotteista oppimista". Sillisalaatista, joka koostuu tämän Helsingin Sanomien myöhemmän artikkelin mukaan mm.

Pitäisiko luopua yliopistojen pääsykokeista?

Dosentti Arto Luukkanen kirjoittaa Uuden Suomen blogissa: "Yliopistojen pääsykokeiden valmennuskurssien joukkoon tulee nyt eräs poliittinen puolue. Tilanne on riistäytymässä käsistä. Nämä valmennuskurssit pitäisi lopettaa tasa-arvon vastaisina rappioilmiöinä. "

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä