Turvallisuus http://jplehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132803/all Sun, 19 Nov 2017 12:13:32 +0200 fi Häirintää! http://luukanvalma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246285-hairintaa <p>Häirintää on monenlaista.</p><p><strong>Meneillään olevan sukupuolihäirintää koskevan keskustelun rinnalle tai edelle voisi nostaa&nbsp; a v i o l i i t o n&nbsp; ja&nbsp;&nbsp;&nbsp; p e r h e e n&nbsp;&nbsp; elämän härinnän. </strong></p><p><strong>Monet vapaana elävät miehet ja naiset tarkkailevat ihmisten elämää sillä silmällä, että heti sopivan ajan tullen pääsisivät soluttautumaan pyytämättä perheen elämään. Monet naiset ja miehet jopa kyttäävät jotain heikkoa kohtaa esimerkiksi aviopuolisoiden vuorovaikutussuhteessa.&nbsp;</strong></p><p><strong>He eivät välitä puolisoiden tai parisuuhteessa olevien sitovista lupauksista, kuten &quot;tahdon&quot;-vakuutuksesta alttarin edessä. He eivät välitä myöskään lapsista, jotka tarvitsevat sekä äidin, että isän. Heikkona hetkenä&nbsp; työpaikalla, pikkujouluissa tai vappujuhlissa tälläinen kolmas henkilö voi tulla niin lähelle toista puolisoa, että kotona odottava perhe jää vaille turvaa.</strong></p><p><strong>Suurin häiriötä vaikuttava tekijä on alkoholi, jota viljellään laajalti firmojen juhlissa. Olen ollut siivoamassa jälkiä ja nähnyt huoneissa ihmisiä, jotka eivät sinne kuulu vielä aamulla. </strong></p><p><strong>Myös erilaisissa koulutusviikonlopuissa, retkillä ja risteilyillä osa perheestä on kotona ja on tietämätön, mitä reittejä pitkin nuo kolmannet&nbsp; &quot;avioliiton häiritsijät&quot; ovat tulleet elämää sotkemaan.</strong></p><p><strong>Sodan jälkeen kuulimme tarinoita, kun sodassa selvitynyt veteraani saapui kotiin, ja yhteisessä sängyssä olikin vieras mies. Sydän särkyi kun oli odottanut pääseväsnsä sodan kauhuista kodin lämpöön. </strong></p><p><strong>Täällä hyvässä isänmaassamme on monen eron syynä ja lasten heittelillejätön syynä perheriitoja, joita aiheuttavat nämä vastuuttomat häiritsijät, joille merkitsee vain oma taloudellinen tai muu hyöty jo varatun henkilön riistosta.</strong></p><p><strong>Joissakin tapauksissa toinen aviolpuoliso roikkuu ns. &quot;väjässä hirressä&quot; vuosikausia, kun hänellä ei ole omaa ammattia eikä varoja, mutta on sitoutunut henkilöön, joka on avioehdoissa ottanut kaiken omaisuuden itselleen.&nbsp; Joissakin tapauksissa taas eron tullessa toinen jää kotiin, eikä toisella ole mitään asuntoa eikä varoja.</strong></p><p><strong>Ajatella sopii, eikö perheen hajottaminen ole suurempaa häirintää kuin ajatukseton nipistely, jonka voi käden viittauksella estää?</strong></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Häirintää on monenlaista.

Meneillään olevan sukupuolihäirintää koskevan keskustelun rinnalle tai edelle voisi nostaa  a v i o l i i t o n  ja    p e r h e e n   elämän härinnän.

Monet vapaana elävät miehet ja naiset tarkkailevat ihmisten elämää sillä silmällä, että heti sopivan ajan tullen pääsisivät soluttautumaan pyytämättä perheen elämään. Monet naiset ja miehet jopa kyttäävät jotain heikkoa kohtaa esimerkiksi aviopuolisoiden vuorovaikutussuhteessa. 

He eivät välitä puolisoiden tai parisuuhteessa olevien sitovista lupauksista, kuten "tahdon"-vakuutuksesta alttarin edessä. He eivät välitä myöskään lapsista, jotka tarvitsevat sekä äidin, että isän. Heikkona hetkenä  työpaikalla, pikkujouluissa tai vappujuhlissa tälläinen kolmas henkilö voi tulla niin lähelle toista puolisoa, että kotona odottava perhe jää vaille turvaa.

Suurin häiriötä vaikuttava tekijä on alkoholi, jota viljellään laajalti firmojen juhlissa. Olen ollut siivoamassa jälkiä ja nähnyt huoneissa ihmisiä, jotka eivät sinne kuulu vielä aamulla.

Myös erilaisissa koulutusviikonlopuissa, retkillä ja risteilyillä osa perheestä on kotona ja on tietämätön, mitä reittejä pitkin nuo kolmannet  "avioliiton häiritsijät" ovat tulleet elämää sotkemaan.

Sodan jälkeen kuulimme tarinoita, kun sodassa selvitynyt veteraani saapui kotiin, ja yhteisessä sängyssä olikin vieras mies. Sydän särkyi kun oli odottanut pääseväsnsä sodan kauhuista kodin lämpöön.

Täällä hyvässä isänmaassamme on monen eron syynä ja lasten heittelillejätön syynä perheriitoja, joita aiheuttavat nämä vastuuttomat häiritsijät, joille merkitsee vain oma taloudellinen tai muu hyöty jo varatun henkilön riistosta.

Joissakin tapauksissa toinen aviolpuoliso roikkuu ns. "väjässä hirressä" vuosikausia, kun hänellä ei ole omaa ammattia eikä varoja, mutta on sitoutunut henkilöön, joka on avioehdoissa ottanut kaiken omaisuuden itselleen.  Joissakin tapauksissa taas eron tullessa toinen jää kotiin, eikä toisella ole mitään asuntoa eikä varoja.

Ajatella sopii, eikö perheen hajottaminen ole suurempaa häirintää kuin ajatukseton nipistely, jonka voi käden viittauksella estää?

 

]]>
0 http://luukanvalma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246285-hairintaa#comments Avioliitto Häirintä Lapset Turvallisuus Sun, 19 Nov 2017 10:13:32 +0000 Valma Luukka http://luukanvalma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246285-hairintaa
Texasin ja Suomen turvallisuustilanteesta http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245604-texasin-ja-suomen-turvallisuustilanteesta <p>Texasin kirkkoammuskelussa näyttää kuolleen ainakin 26 ihmistä. Uhreja on 5-vuotiaasta 72-vuotiaaseen.</p><p>Republikaanipoliitikot ovat rukoilleet ja kehottaneet rukoilemaan uhrien ja omaisten puolesta. Rukoilemassahan uhrit juuri olivat, kun joku päätti tulla käyttämään rajoittamatonta aseenkanto-oikeuttaan.</p><p>Yhdysvalloissa kuolee ampumalla yli 90 ihmistä päivässä. En pitäisi sitä kovin turvallisena tilanteena.</p><p>Joillakuillahan on kuvitelma siitä, että Suomen turvallisuus olisi kovastikin heikentynyt. On taas aika muistuttaa siitä, että hätä ei ole tämän näköinen, vaan pikemminkin texasilaisen pikkukaupungin näköinen.</p><p>Kuolemansyytilastoja Suomesta:</p><p>Itsemurha: &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp;Vuonna 2000 &nbsp;1165</p><p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Vuonna 2015 &nbsp; &nbsp;731</p><p>Liikenne: &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Vuonna 2000 &nbsp; &nbsp;378</p><p>&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Vuonna 2015 &nbsp; &nbsp;232</p><p>Henkirikos: &nbsp; &nbsp; &nbsp;Vuonna 2000 &nbsp; &nbsp;139</p><p>&nbsp;&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Vuonna 2015 &nbsp; &nbsp; &nbsp;70</p><p>Yhdysvalloissa tehtiin 15 696 murhaa vuonna 2015, kolme neljäsosaa niistä ampuma-aseilla.</p><p>EDIT. Vuorokauden kuluessa Texasin uhrien ikäjakauma on osoittautunut vielä laajemmaksi: puolitoistavuotiaasta 77-vuotiaaseen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Texasin kirkkoammuskelussa näyttää kuolleen ainakin 26 ihmistä. Uhreja on 5-vuotiaasta 72-vuotiaaseen.

Republikaanipoliitikot ovat rukoilleet ja kehottaneet rukoilemaan uhrien ja omaisten puolesta. Rukoilemassahan uhrit juuri olivat, kun joku päätti tulla käyttämään rajoittamatonta aseenkanto-oikeuttaan.

Yhdysvalloissa kuolee ampumalla yli 90 ihmistä päivässä. En pitäisi sitä kovin turvallisena tilanteena.

Joillakuillahan on kuvitelma siitä, että Suomen turvallisuus olisi kovastikin heikentynyt. On taas aika muistuttaa siitä, että hätä ei ole tämän näköinen, vaan pikemminkin texasilaisen pikkukaupungin näköinen.

Kuolemansyytilastoja Suomesta:

Itsemurha:       Vuonna 2000  1165

                        Vuonna 2015    731

Liikenne:          Vuonna 2000    378

                        Vuonna 2015    232

Henkirikos:      Vuonna 2000    139

                        Vuonna 2015      70

Yhdysvalloissa tehtiin 15 696 murhaa vuonna 2015, kolme neljäsosaa niistä ampuma-aseilla.

EDIT. Vuorokauden kuluessa Texasin uhrien ikäjakauma on osoittautunut vielä laajemmaksi: puolitoistavuotiaasta 77-vuotiaaseen.

]]>
117 http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245604-texasin-ja-suomen-turvallisuustilanteesta#comments Aselait Turvallisuus Mon, 06 Nov 2017 00:59:25 +0000 Jari-Pekka Vuorela http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245604-texasin-ja-suomen-turvallisuustilanteesta
Valvonta ja uhan torjuminen eivät ole hysteriaa http://tarjapitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244187-valvonta-ja-uhan-torjuminen-eivat-ole-hysteriaa <p>Päätoimittaja Timo Simula on avannut jatkokeskustelun Sydän-Satakunnan nettilehdessä (26.9) mielipidekirjoituksestani Kuinka kauan lasten turvallisuus on lauta-aitojen varassa? Hän kirjoitti: &rdquo;Maailma on täynnä vaaroja, mutta kaikelta mahdolliselta pahalta ei ole järkevää eikä mahdollista suojautua.&rdquo;</p> <p>Niin - en antanut mielestäni viestiä, että keskityttäisiin koko maailmaan ja kaiken mahdollisen pahan torjumiseen. Sivusin jutussa vakavia tämän ajan ääri-ilmiöitä, epävakaan mielen tai laajan väkivallan uhkaa.</p> <p>Samalla mietin aiempien poliitikkojen käsitystä tämän päivän turvallisesta päiväkotiympäristöstä. Tästä mielipiteeni on: Lauta-aidat eivät näytä hyvältä ulospäin, eivät myöskään säleaidat, joita Harjavallankin päiväkotien ympärillä näkyvät. Sentähden ja joka tapauksessa on hyvä herätä edes keskustelemaan turvallisuudesta. Simula toivoi, että päiväkodit itse eivät alkaisi suojautua pelon vallassa. Eivät tietenkään, kysymys on poliittisesta vastuusta.</p> <p>Esitin siis varsin järkevästi nykyajan turvatoimia: Suoja-aidat, turvakoodit ja valvontakamerat päiväkoteihin. Näistä on pitkä matka Timo Simulan kuvaamiin ääritoimenpiteisiin kuten koulujen metallinpaljastimet ja vartijajoukot, joita olisi voitu asettaa kouluampumisten jälkeen. Niin ei tehty. Vartijat suojelevat nykyisin enemmänkin bisnesmaailmaa varkailta, turvaavat teollisuusalueiden taikka sairaaloiden sisäistä ja ulkoalueidenkin turvallisuutta.</p> <p>En ole maalailemassa uhkakuvia vaan perustin mielipidekirjoitukseni terveeseen järkeen ja siihen mitä näin päiväkodeissa. Olen tehnyt töitä sairaala-alalla, terveydenhoitopuolella sekä päiväkodissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Olen tottunut, että minun ja potilaideni sekä asiakkaiden turvallisuus on ollut täysin taattu. Se on tärkeää varsinkin illalla ja yöllä sekä pitkän pimeän jakson aikana. Turvatoimet on oltava riittävät sillä hoitoalojen henkilökuntaa on Suomessa aivan liian vähän.</p> <p>Valvontakamerat, sisääntulosummerit sekä hälyytyspainike ovat jo kauan kuuluneet em. alojen turvajärjestelyihin. Samoin hälyytyslaitteen kantaminen taskussa. Keikkatyöläisen pitää esittää henkilöllisyytensä sairaalan tuloaulassa vartijalle esimerkiksi yövuoroon mennessä. Nämä kaikki ovat asiallisia keinoja ja vaatimuksia nykyajan turvatoimissa. Valvonta ja uhan torjuminen eivät ole hysteriaa.</p> <p>Timo Simula päätti kirjoituksensa johtopäätökseen, että liian innokkaan uhkakuvien maalailun sijasta &rdquo;on parempi keskittyä ennaltaehkäisyyn.&rdquo; Niinhän minä tein: Oman kokemukseni ja tietämykseni perusteella. Mutta jätän täten päätöksenteon poliitikoille. Toisaalla ideologiset vouhottajat tekevät oman osansa. Ikävä kyllä se ei riitä tosielämässä. Tarvitaan tekoja. Keskityn itse vain arjen todellisuuteen.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Päätoimittaja Timo Simula on avannut jatkokeskustelun Sydän-Satakunnan nettilehdessä (26.9) mielipidekirjoituksestani Kuinka kauan lasten turvallisuus on lauta-aitojen varassa? Hän kirjoitti: ”Maailma on täynnä vaaroja, mutta kaikelta mahdolliselta pahalta ei ole järkevää eikä mahdollista suojautua.”

Niin - en antanut mielestäni viestiä, että keskityttäisiin koko maailmaan ja kaiken mahdollisen pahan torjumiseen. Sivusin jutussa vakavia tämän ajan ääri-ilmiöitä, epävakaan mielen tai laajan väkivallan uhkaa.

Samalla mietin aiempien poliitikkojen käsitystä tämän päivän turvallisesta päiväkotiympäristöstä. Tästä mielipiteeni on: Lauta-aidat eivät näytä hyvältä ulospäin, eivät myöskään säleaidat, joita Harjavallankin päiväkotien ympärillä näkyvät. Sentähden ja joka tapauksessa on hyvä herätä edes keskustelemaan turvallisuudesta. Simula toivoi, että päiväkodit itse eivät alkaisi suojautua pelon vallassa. Eivät tietenkään, kysymys on poliittisesta vastuusta.

Esitin siis varsin järkevästi nykyajan turvatoimia: Suoja-aidat, turvakoodit ja valvontakamerat päiväkoteihin. Näistä on pitkä matka Timo Simulan kuvaamiin ääritoimenpiteisiin kuten koulujen metallinpaljastimet ja vartijajoukot, joita olisi voitu asettaa kouluampumisten jälkeen. Niin ei tehty. Vartijat suojelevat nykyisin enemmänkin bisnesmaailmaa varkailta, turvaavat teollisuusalueiden taikka sairaaloiden sisäistä ja ulkoalueidenkin turvallisuutta.

En ole maalailemassa uhkakuvia vaan perustin mielipidekirjoitukseni terveeseen järkeen ja siihen mitä näin päiväkodeissa. Olen tehnyt töitä sairaala-alalla, terveydenhoitopuolella sekä päiväkodissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Olen tottunut, että minun ja potilaideni sekä asiakkaiden turvallisuus on ollut täysin taattu. Se on tärkeää varsinkin illalla ja yöllä sekä pitkän pimeän jakson aikana. Turvatoimet on oltava riittävät sillä hoitoalojen henkilökuntaa on Suomessa aivan liian vähän.

Valvontakamerat, sisääntulosummerit sekä hälyytyspainike ovat jo kauan kuuluneet em. alojen turvajärjestelyihin. Samoin hälyytyslaitteen kantaminen taskussa. Keikkatyöläisen pitää esittää henkilöllisyytensä sairaalan tuloaulassa vartijalle esimerkiksi yövuoroon mennessä. Nämä kaikki ovat asiallisia keinoja ja vaatimuksia nykyajan turvatoimissa. Valvonta ja uhan torjuminen eivät ole hysteriaa.

Timo Simula päätti kirjoituksensa johtopäätökseen, että liian innokkaan uhkakuvien maalailun sijasta ”on parempi keskittyä ennaltaehkäisyyn.” Niinhän minä tein: Oman kokemukseni ja tietämykseni perusteella. Mutta jätän täten päätöksenteon poliitikoille. Toisaalla ideologiset vouhottajat tekevät oman osansa. Ikävä kyllä se ei riitä tosielämässä. Tarvitaan tekoja. Keskityn itse vain arjen todellisuuteen.

]]>
0 http://tarjapitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244187-valvonta-ja-uhan-torjuminen-eivat-ole-hysteriaa#comments Päiväkotilapset Turvallisuus Valvonta Mon, 09 Oct 2017 17:15:44 +0000 Tarja Pitkänen http://tarjapitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244187-valvonta-ja-uhan-torjuminen-eivat-ole-hysteriaa
Miettikää miten tätä maata johdetaan... http://anoturtiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243357-miettikaa-miten-tata-maata-johdetaan <p>Suomi täytyy saada takaisin turvalliseksi maaksi. Maaksi, jossa on kannustavaa tehdä työtä, yrittää ja opiskella.</p><p>Suomea on johdettu täysin väärin jo viimeiset parikymmentä vuotta ja hulluus johdossa vain kiihtyy. Sodan jälkeen maassa ei ole ollut kertaakaan aikaisemmin niin turvatonta, mitä tällä hetkellä on.</p><p>Suomessa oli heinäkuun lopussa yhteensä 329 000 työtöntä työnhakijaa. Samaan aikaan Suomessa oli 75 200 avointa työpaikkaa. Eihän se mitään, näitä lukemia on jokaisen kyseenalaisenkin median helppo riepotella ja osoittaa sormella kansalaisia, mutta miettikää seuraavaa.</p><p>Jokaista työtöntä työnhakijaa kohden maassa on vähintään yksi turha julkisen sektorin virka tai työpaikka. Yksi kolmasosa kansasta elättää järjettömän verotuksen kautta jo koko kansan ja tämän lisäksi ovat vielä pakotettuja elättämään myös kehitysmaalaisia omassa maassaan. Ettei nettomaksaja pääsisi liian helpolla, sen selkänahasta vedetään vielä paksu siivu ulkomaiseen kehitysapuun. Eikä siinäkään vielä kaikki. Koko tähän älyttömään kulutukseen otetaan valtiolle vielä lisävelkaa järjettömiä määriä.</p><p>Joku lonkkaa vetävä ja uskonsa tulevaisuuteen menettänyt kansalainen saattaa miettiä, että mitä väliä. Kuitenkin hänenkin turvallisuus on jo uhattuna ja maahan tunkeutuneet kehitysmaalaiset syövät jo ison siivun heidänkin elintasostaan.</p><p>Edellä mainittujen vuoksi yhteiskuntarauhaa ei enää ole. Harmaa talous kasvaa ja uskon puute tulevaisuuteen lisää sitä räjähdysmäisesti.</p><p>Miettikää miten tätä maata johdetaan ja on johdettu jo tovin&hellip;.</p><p>Uskoa tulevaisuuteen kun miettii, ei tule muuta mieleen kuin #PERUSSUOMALAISET</p><p>#SUOMITAKAISIN #LAURA2018</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomi täytyy saada takaisin turvalliseksi maaksi. Maaksi, jossa on kannustavaa tehdä työtä, yrittää ja opiskella.

Suomea on johdettu täysin väärin jo viimeiset parikymmentä vuotta ja hulluus johdossa vain kiihtyy. Sodan jälkeen maassa ei ole ollut kertaakaan aikaisemmin niin turvatonta, mitä tällä hetkellä on.

Suomessa oli heinäkuun lopussa yhteensä 329 000 työtöntä työnhakijaa. Samaan aikaan Suomessa oli 75 200 avointa työpaikkaa. Eihän se mitään, näitä lukemia on jokaisen kyseenalaisenkin median helppo riepotella ja osoittaa sormella kansalaisia, mutta miettikää seuraavaa.

Jokaista työtöntä työnhakijaa kohden maassa on vähintään yksi turha julkisen sektorin virka tai työpaikka. Yksi kolmasosa kansasta elättää järjettömän verotuksen kautta jo koko kansan ja tämän lisäksi ovat vielä pakotettuja elättämään myös kehitysmaalaisia omassa maassaan. Ettei nettomaksaja pääsisi liian helpolla, sen selkänahasta vedetään vielä paksu siivu ulkomaiseen kehitysapuun. Eikä siinäkään vielä kaikki. Koko tähän älyttömään kulutukseen otetaan valtiolle vielä lisävelkaa järjettömiä määriä.

Joku lonkkaa vetävä ja uskonsa tulevaisuuteen menettänyt kansalainen saattaa miettiä, että mitä väliä. Kuitenkin hänenkin turvallisuus on jo uhattuna ja maahan tunkeutuneet kehitysmaalaiset syövät jo ison siivun heidänkin elintasostaan.

Edellä mainittujen vuoksi yhteiskuntarauhaa ei enää ole. Harmaa talous kasvaa ja uskon puute tulevaisuuteen lisää sitä räjähdysmäisesti.

Miettikää miten tätä maata johdetaan ja on johdettu jo tovin….

Uskoa tulevaisuuteen kun miettii, ei tule muuta mieleen kuin #PERUSSUOMALAISET

#SUOMITAKAISIN #LAURA2018

]]>
8 http://anoturtiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243357-miettikaa-miten-tata-maata-johdetaan#comments Julkinen sektori Turvallisuus Työttömyys Yhteiskuntarauha Sun, 24 Sep 2017 09:20:54 +0000 Ano Turtiainen http://anoturtiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243357-miettikaa-miten-tata-maata-johdetaan
Henki kulkee, kuka on tiellä? http://veijobaltzar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243329-henki-kulkee-kuka-on-tiella <p>Hyvä Ykkösaamun vieraana tänään esiintynyt Antti Rinne. Ei voida keskustella monikulttuurisuudesta, syrjimättömyydestä ja jännitteistä yhteiskunnassa, sillä meillä ei yksinkertaisesti ole osaamista toimivan, rauhanomaisen monikulttuurisuuden rakentamiseen. Aidosti yhdenvertaisen yhteiskunnan mahdollistamiseen ei ole suomalaispäättäjillä vieläkään vuonna 2017 eväitä, eikä ymmärrystä.</p><p>Poliittinen diskurssi on pyörinyt vuosikausia akselilla &rsquo;ollako vai eikö olla&rsquo;. Niin kuin Turun tapauskin osoitti, järjestelmä kykenee hoitamaan vain sairauksia, ratkaisukeinona &rdquo;kiristetään kaikkea&rdquo;, mutta se ei ole valmis muuttamaan asenteitaan.</p><p>Monikulttuurinen yhdenvertaisuus toteutuu vain silloin, jos se sidotaan käytännön tasolla koulutukseen ja elinkeinojärjestelmään, sivistykseen ja moraaliin, sosiaalis-henkisiin näkökulmiin. Mutta erityisesti jälkimmäisten käsitteiden osalta päättäjät eivät osaa lausua niitä edes sanoina, teoista puhumattakaan.</p><p>Korkein suoritus, johon järjestelmä tällä hetkellä kykenee on tarjota sedille ja mummoille ylimääräinen eku heidän eläkkeeseen. Se on tällä hetkellä suomalaispäättäjien kärki. Toinen kärki puolueiden välisessä keskustelussa on se, että &rsquo;minä en vienyt setien ja mummojen rahoja, te teitte sen&rsquo;.</p><p>Antti hyvä, hyvät suomalaiset poliitikot, virkamiehet ja presidenttivaaliehdokkaat. Politiikan täytyy perusteellisesti muuttua. Korjataan epäkohdat &ndash; kuten Anttikin mainitsi; sen pitäisi tarkoittaa yhteiskunnan kehittämisessä fyysis-henkisiä ja sosiaalishenkisiä tavoitteita, eikä ainoastaan materiaalisia lähtökohtia.</p><p>Ennen kuin suomalaisessa yhteiskunnassa saavutetaan yhtenäisyys, rauha ja turvallisuus, jonka me kaikki olemme ansainneet, ovatko päättäjät, ja etenkin äänestäjät, valmiita siihen, että tässä maassa satsattaisiin henkiseen elämänlaatuun fyysisen hyvinvoinnin sijaan?</p><p>Kulttuurineuvos Veijo Baltzar</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Hyvä Ykkösaamun vieraana tänään esiintynyt Antti Rinne. Ei voida keskustella monikulttuurisuudesta, syrjimättömyydestä ja jännitteistä yhteiskunnassa, sillä meillä ei yksinkertaisesti ole osaamista toimivan, rauhanomaisen monikulttuurisuuden rakentamiseen. Aidosti yhdenvertaisen yhteiskunnan mahdollistamiseen ei ole suomalaispäättäjillä vieläkään vuonna 2017 eväitä, eikä ymmärrystä.

Poliittinen diskurssi on pyörinyt vuosikausia akselilla ’ollako vai eikö olla’. Niin kuin Turun tapauskin osoitti, järjestelmä kykenee hoitamaan vain sairauksia, ratkaisukeinona ”kiristetään kaikkea”, mutta se ei ole valmis muuttamaan asenteitaan.

Monikulttuurinen yhdenvertaisuus toteutuu vain silloin, jos se sidotaan käytännön tasolla koulutukseen ja elinkeinojärjestelmään, sivistykseen ja moraaliin, sosiaalis-henkisiin näkökulmiin. Mutta erityisesti jälkimmäisten käsitteiden osalta päättäjät eivät osaa lausua niitä edes sanoina, teoista puhumattakaan.

Korkein suoritus, johon järjestelmä tällä hetkellä kykenee on tarjota sedille ja mummoille ylimääräinen eku heidän eläkkeeseen. Se on tällä hetkellä suomalaispäättäjien kärki. Toinen kärki puolueiden välisessä keskustelussa on se, että ’minä en vienyt setien ja mummojen rahoja, te teitte sen’.

Antti hyvä, hyvät suomalaiset poliitikot, virkamiehet ja presidenttivaaliehdokkaat. Politiikan täytyy perusteellisesti muuttua. Korjataan epäkohdat – kuten Anttikin mainitsi; sen pitäisi tarkoittaa yhteiskunnan kehittämisessä fyysis-henkisiä ja sosiaalishenkisiä tavoitteita, eikä ainoastaan materiaalisia lähtökohtia.

Ennen kuin suomalaisessa yhteiskunnassa saavutetaan yhtenäisyys, rauha ja turvallisuus, jonka me kaikki olemme ansainneet, ovatko päättäjät, ja etenkin äänestäjät, valmiita siihen, että tässä maassa satsattaisiin henkiseen elämänlaatuun fyysisen hyvinvoinnin sijaan?

Kulttuurineuvos Veijo Baltzar

]]>
8 http://veijobaltzar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243329-henki-kulkee-kuka-on-tiella#comments Monikulttuurisuus Politiikka SDP Turvallisuus Yhteiskunta Sat, 23 Sep 2017 15:15:04 +0000 Veijo Baltzar http://veijobaltzar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243329-henki-kulkee-kuka-on-tiella
Lähes-vapaa liikkuvuus http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243294-lahes-vapaa-liikkuvuus <p><strong>Pienehkön kylän väestöä suurempi joukko purnaa Laura Huhtasaaren &quot;Paperit kiitos&quot;-<a href="https://www.facebook.com/perussuomalaiset/photos/a.10150952447278342.422184.181106108341/10154848762293342/?type=3&amp;theater">kuvan</a>&nbsp;takia. Tässä siitä joitain ajatuksia.&nbsp;</strong></p> <p>&rdquo;Paperit, kiitos&rdquo; &ndash; siinäpä vasta vallankumouksellinen ja pöyristyttävä pyyntö. Onko moista röyhkeää vaatimusta vapaan liikkuvuuden Suomessa pitkiin aikoihin kuultu?</p> <p>Papereita ei saa Suomessa kysyä missään (paitsi autovuokraamossa, apteekissa, hotellihuoneeseen kirjauduttaessa, kännykkäkaupassa ja Makuunissa).</p> <p>Me kaikki elämme luottavaisessa maailmassa, joten papereiden tarkistamiseen nyt ei vain ole tarvetta (paitsi pankissa, vakuutusta otettaessa, viisumia haettaessa, katsastuskonttorilla, virastossa, kirjastossa, reseptilääkkeitä noudettaessa, bussilippua ostaessa ja ratsiassa).</p> <p>Eurooppa on ihana ja rajaton, eikä alle kolmekymppisiltä näyttävien tarvitse koskaan näyttää papereita (paitsi silloin kun he käyvät baarissa tai ostavat ykkösolutta, nuuskaa tai <em>Fins Bois</em> &ndash;alueen konjakkeja).</p> <p>Ja lentokoneet &ndash; nuo vapaan liikkuvuuden porhaltavaiset airueet! Ne siivittävät meidät direktiivi 2004/38/EY:n pidättelemättömässä hengessä eurooppalaisesta metropolista toiseen! Ikäviä ja yksilönvapautta rajoittavia tarkastuksia ei lentokoneeseen noustessa ole yhtään (paitsi henkilöllisyystarkistus, matkalaukkutarkistus, yli-desin-nestepäniköiden-konfiskaatio, kehosi, kenkiesi ja kantamuksiesi läpivalaisu, huumausaine- ja räjähdysaineilmaisintarkistus).</p> <p>Paperiton maailma! Ihanaa!</p> <p>Tasavallan hyvä presidentti <strong>Sauli Niinistö</strong> <strong><a href="http://tpk.fi/public/default.aspx?contentid=365424&amp;culture=fi-FI">totesi</a> </strong>melko äsken melko hienosti, että <em>&quot;Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse.&quot;</em> Tätä viisautta on sittemmin toisteltu kolumneissa, K-kaupoissa ja keskustapuolueen kokouksissa. Ja onhan se tosi viisaus!</p> <p>Vapaan liikkuvuuden pitää olla voimassa, koska muuten uhkaa sulkeutuminen.</p> <p>Sen ei pidä antaa häiritä, että väliaikaisia rajatarkastuksia <a href="https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/what-we-do/policies/borders-and-visas/schengen/reintroduction-border-control/docs/ms_notifications_-_reintroduction_of_border_control_en.pdf">on otettu</a> käyttöön Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Maltalla, Puolassa, Belgiassa, Unkarissa, Virossa, Hollannissa, Espanjassa, Portugalissa, Latviassa ja Italiassa sekä passivapaaseen Schengen-alueeseen kuuluvissa Sloveniassa ja Norjassa.</p> <p>Ja Islanti &ndash; siis se pieni ärsyttävä pläntti meressä jolla ei ole maarajoja lainkaan &ndash; meni ja otti väliaikaiset rajatarkastukset käyttöön pelätessään Helvetin enkeleiden ylenmääräistä remuamista. Kaikenlaista.</p> <p>Eikä senkään pidä antaa häiritä, että Ranska, Norja, Saksa, Itävalta ja Ruotsi ovat pitäneet rajojaan valvottuna kuukausitolkulla. Ja kokemukset ovat niin hyvi.. öh siis huonoja, että nytpä Ranska ja Saksa <a href="https://www.suomenuutiset.fi/sisarajavalvonta-on-sittenkin-hyva-idea-ranska-ja-saksa-pyytavat-eulta-oikeutta-rajatarkastuksiin/">anovat</a> mitä kohteliaimmin EU:lta lupaa saada pitää rajojaan tarvittaessa valvottuna yhtäjaksoisesti neljän vuoden ajan.</p> <p>Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta pahoin pelkään, että valtakunnan ehtii muurittaa vuodessa. Ihmeellinen on tuollainen kyhjöttämisen hinku. Taas ne isot pukarimaat alkavat väkertää Maginot-linjojaan tai Berliinin muurejaan. Eikö historiasta ole mitään opittu?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Pienehkön kylän väestöä suurempi joukko purnaa Laura Huhtasaaren "Paperit kiitos"-kuvan takia. Tässä siitä joitain ajatuksia. 

”Paperit, kiitos” – siinäpä vasta vallankumouksellinen ja pöyristyttävä pyyntö. Onko moista röyhkeää vaatimusta vapaan liikkuvuuden Suomessa pitkiin aikoihin kuultu?

Papereita ei saa Suomessa kysyä missään (paitsi autovuokraamossa, apteekissa, hotellihuoneeseen kirjauduttaessa, kännykkäkaupassa ja Makuunissa).

Me kaikki elämme luottavaisessa maailmassa, joten papereiden tarkistamiseen nyt ei vain ole tarvetta (paitsi pankissa, vakuutusta otettaessa, viisumia haettaessa, katsastuskonttorilla, virastossa, kirjastossa, reseptilääkkeitä noudettaessa, bussilippua ostaessa ja ratsiassa).

Eurooppa on ihana ja rajaton, eikä alle kolmekymppisiltä näyttävien tarvitse koskaan näyttää papereita (paitsi silloin kun he käyvät baarissa tai ostavat ykkösolutta, nuuskaa tai Fins Bois –alueen konjakkeja).

Ja lentokoneet – nuo vapaan liikkuvuuden porhaltavaiset airueet! Ne siivittävät meidät direktiivi 2004/38/EY:n pidättelemättömässä hengessä eurooppalaisesta metropolista toiseen! Ikäviä ja yksilönvapautta rajoittavia tarkastuksia ei lentokoneeseen noustessa ole yhtään (paitsi henkilöllisyystarkistus, matkalaukkutarkistus, yli-desin-nestepäniköiden-konfiskaatio, kehosi, kenkiesi ja kantamuksiesi läpivalaisu, huumausaine- ja räjähdysaineilmaisintarkistus).

Paperiton maailma! Ihanaa!

Tasavallan hyvä presidentti Sauli Niinistö totesi melko äsken melko hienosti, että "Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse." Tätä viisautta on sittemmin toisteltu kolumneissa, K-kaupoissa ja keskustapuolueen kokouksissa. Ja onhan se tosi viisaus!

Vapaan liikkuvuuden pitää olla voimassa, koska muuten uhkaa sulkeutuminen.

Sen ei pidä antaa häiritä, että väliaikaisia rajatarkastuksia on otettu käyttöön Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Maltalla, Puolassa, Belgiassa, Unkarissa, Virossa, Hollannissa, Espanjassa, Portugalissa, Latviassa ja Italiassa sekä passivapaaseen Schengen-alueeseen kuuluvissa Sloveniassa ja Norjassa.

Ja Islanti – siis se pieni ärsyttävä pläntti meressä jolla ei ole maarajoja lainkaan – meni ja otti väliaikaiset rajatarkastukset käyttöön pelätessään Helvetin enkeleiden ylenmääräistä remuamista. Kaikenlaista.

Eikä senkään pidä antaa häiritä, että Ranska, Norja, Saksa, Itävalta ja Ruotsi ovat pitäneet rajojaan valvottuna kuukausitolkulla. Ja kokemukset ovat niin hyvi.. öh siis huonoja, että nytpä Ranska ja Saksa anovat mitä kohteliaimmin EU:lta lupaa saada pitää rajojaan tarvittaessa valvottuna yhtäjaksoisesti neljän vuoden ajan.

Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta pahoin pelkään, että valtakunnan ehtii muurittaa vuodessa. Ihmeellinen on tuollainen kyhjöttämisen hinku. Taas ne isot pukarimaat alkavat väkertää Maginot-linjojaan tai Berliinin muurejaan. Eikö historiasta ole mitään opittu?

]]>
54 http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243294-lahes-vapaa-liikkuvuus#comments EU Eurooppa Rajavalvonta Turvallisuus Fri, 22 Sep 2017 19:27:09 +0000 Matias Turkkila http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243294-lahes-vapaa-liikkuvuus
Kannattaako äänestää http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242852-kannattaako-aanestaa <p>Kannattako äänestää , markkinavoimat hoitavat yhteiskunnan asiat kuntoo, kuten markkinauskovainen sanoo.</p><p>Äänestämättä jättäminen on nykyaikana yhteiskunnallinen kannanotto. Tähän löytyy muutama hyvä peruste.</p><p>1) Kun Suomi littyi EU:n, Suomi siirtyi yhteisvastuunyhteiskunnasta kilpailuyhteiskuntaan. Liberalistisen taloupolitiikan ja sen arvojen mukaista seurausta on, että 1990-luvulla Suomeen syntyi leipäjonot. Hyvää aikaa oli asia korjata vuoteen 2008 asti, mutta niin ei tapahtunut. Esim. vuonna 2000 ulkomaankaupan ylijäämä oli huimat 12+ miljardia.</p><p>Asia ei pystytty hoitamaan, eikä liberalistinen yhteikuntajärjestelmä siitä nyt kovin huolissaan ole.&nbsp;</p><p>Yhteiskunta ei pystynyt, eikä pysty toteuttamaan sitä minimiä, että jos teillä on ruoka ja vaatteen, olkaa tyytyväisiä.&nbsp;</p><p>Tämä on yksi syy jättää äänestämättä.</p><p>&nbsp;</p><p>2)Kun Suomi liittyi rahaliittoon, joka oli menestystarina vuoteen 2008 asti. Sen jälkeen se ollut riippa Suomen taloudenhoidossa.</p><p>Tämä on toinen syy jättää äänestämättä.</p><p>&nbsp;</p><p>3) Suomi on luopunut vaalimasta Itämeren herkkää tasapainoa ja on osallinen Itämeren tilanteen kehittymiseen huonompaan suuntaa. Venäjä on virallisesti ilmoittanut, että Suomi luetaan sotatilanteessa Nato-maiden joukkoon, jossa Nato käyttää Suomea sotatoimialueena. Venäjä on tähän varautunut.&nbsp; Yhteistyön tekeminen Saksan kanssa paluuta 1920- luvulle. Suomi ei ole enään rauhanrakentaja sen perinteisessä merkityksessä, vaan Suomen johtajat ovat vetämässä maatamme selkkauksiin. Toivottavasti niin ei käy.</p><p>Tässäpä kolmas peruste jättää äänestämättä.</p><p>------------------------</p><p>Tässä on kolme kehityskulkua nähtävillä. On tehty päätöksiä ja nähty niiden seurauksiakin.&nbsp;</p><p>Mitä on tehtävissä. Tehdään vallankumous. On tehtävä vallankumous arvojen maailmassa ja valittava toinen tie.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kannattako äänestää , markkinavoimat hoitavat yhteiskunnan asiat kuntoo, kuten markkinauskovainen sanoo.

Äänestämättä jättäminen on nykyaikana yhteiskunnallinen kannanotto. Tähän löytyy muutama hyvä peruste.

1) Kun Suomi littyi EU:n, Suomi siirtyi yhteisvastuunyhteiskunnasta kilpailuyhteiskuntaan. Liberalistisen taloupolitiikan ja sen arvojen mukaista seurausta on, että 1990-luvulla Suomeen syntyi leipäjonot. Hyvää aikaa oli asia korjata vuoteen 2008 asti, mutta niin ei tapahtunut. Esim. vuonna 2000 ulkomaankaupan ylijäämä oli huimat 12+ miljardia.

Asia ei pystytty hoitamaan, eikä liberalistinen yhteikuntajärjestelmä siitä nyt kovin huolissaan ole. 

Yhteiskunta ei pystynyt, eikä pysty toteuttamaan sitä minimiä, että jos teillä on ruoka ja vaatteen, olkaa tyytyväisiä. 

Tämä on yksi syy jättää äänestämättä.

 

2)Kun Suomi liittyi rahaliittoon, joka oli menestystarina vuoteen 2008 asti. Sen jälkeen se ollut riippa Suomen taloudenhoidossa.

Tämä on toinen syy jättää äänestämättä.

 

3) Suomi on luopunut vaalimasta Itämeren herkkää tasapainoa ja on osallinen Itämeren tilanteen kehittymiseen huonompaan suuntaa. Venäjä on virallisesti ilmoittanut, että Suomi luetaan sotatilanteessa Nato-maiden joukkoon, jossa Nato käyttää Suomea sotatoimialueena. Venäjä on tähän varautunut.  Yhteistyön tekeminen Saksan kanssa paluuta 1920- luvulle. Suomi ei ole enään rauhanrakentaja sen perinteisessä merkityksessä, vaan Suomen johtajat ovat vetämässä maatamme selkkauksiin. Toivottavasti niin ei käy.

Tässäpä kolmas peruste jättää äänestämättä.

------------------------

Tässä on kolme kehityskulkua nähtävillä. On tehty päätöksiä ja nähty niiden seurauksiakin. 

Mitä on tehtävissä. Tehdään vallankumous. On tehtävä vallankumous arvojen maailmassa ja valittava toinen tie. 

]]>
13 http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242852-kannattaako-aanestaa#comments Demokratia Euro Leipäjonot Turvallisuus Thu, 14 Sep 2017 14:20:28 +0000 Pauli Pitkänen http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242852-kannattaako-aanestaa
Keskusta on luopunut Paasikiven-Kekkosen linjasta http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242771-keskusta-on-luopunut-paasikiven-kekkosen-linjasta <p>Päämisteri Juha Sipilä on sopinut toissapäivästen lehtitietojen mukaan puolustusyhteistyön rakentamisesta Ranskan ja Saksankin kanssa.</p><p>&nbsp;</p><p>Keskusta on luopunut Paasikiven- Kekkosen linjasta.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Päämisteri Juha Sipilä on sopinut toissapäivästen lehtitietojen mukaan puolustusyhteistyön rakentamisesta Ranskan ja Saksankin kanssa.

 

Keskusta on luopunut Paasikiven- Kekkosen linjasta.

]]>
39 http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242771-keskusta-on-luopunut-paasikiven-kekkosen-linjasta#comments Puolustusyhteistyö Ransa Saksa Turvallisuus Tue, 12 Sep 2017 21:17:44 +0000 Pauli Pitkänen http://paulijuhanipitknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242771-keskusta-on-luopunut-paasikiven-kekkosen-linjasta
Valkolaisiksi emme tule, olkaamme siis mustalaisia http://veijobaltzar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242465-valkolaisiksi-emme-tule-olkaamme-siis-mustalaisia <p>Kun on mustalainen, se ei siitä miksikään muutu, eikä pidäkään. Mutta jos on assimiloinut itsensä, silloin ei ole enää mitään, on väin järjestelmän pelinappula, massatuote. Koiratkin halveksivat sinua ja eniten sinä itse. Mustalainen on rikas, kulttuurisesti, henkisesti ja fyysisesti kansainvälinen ihminen, joka pärjää kaikkialla maailmassa. Se riittäköön.</p><p>Identiteettinsä kadottanut ihminen, yksilö, on vailla juuria. Ulkopuolinen maailma tarjoaa hänestä ekun, jos sitäkään. Omat lapsetkin ihmettelevät, missä mennään; missä on isä, äiti, täti, setä. Pitää kysyä itseltä, haluaako siihen joukkoon, jossa ihminen on toisarvoinen. Värinsä menettänyt on kuin tyhjä taulu, siksi hän sulautuu joukkoon kuin joukkoon. Huomioikaa: SULAUTUU. = Ei siis ole mitään.</p><p>Olette varmasti huomanneet &ndash; minä en sulaudu. Minut on pakko huomioida. Ja niin pitäisi olla kaikkien ihmisten kohdalla. Kunnioittakaamme itseämme. Silloin voimme kunnioittaa myös muita ihmisiä.</p><p>Kavahdan valkolaisia, jotka yrittävät olla jotain muuta kuin ovat, esimerkiksi &rdquo;mustalaisia&rdquo;. Heidän kanssaan en suostu mihinkään viralliseen kanssakäymiseen. Ja jos joku valtaväestön edustaja tavatessa sanoo mulle tuntevansa mustalaisia &ndash; &rdquo;tapasin tässä heimoveljiäsi&rdquo;, vastaan hänelle &rdquo;minä näen sinun heimoveljiäsi joka puolella ja joka päivä&rdquo;. Se ei ole minulle käyntikortti, päinvastoin revin sellaisen heti.</p><p>Rasismi pukeutuu monenlaisiin vaatteisiin. Siinä on kyse siitä, että yksilöt yrittävät vapautua omasta henkilökohtaisesta traumastaan. Se tietenkin kertoo myös sivistyksen puutteesta. Kuvitelkaa, jos diplomaatti sanoisi mustalaisen tai valkolaisen tavattuaan &rdquo;tapasin juuri mustalaisen&rdquo; tai &rdquo;tapasin juuri valkolaisen&rdquo;. Tallaisia avauksia mustalaisten ei ole pakko hyväksyä. Sille pitää kääntää heti selkänsä. Jos ei näin toimi, on arvoton.</p><p>On tärkeää ymmärtää, että rasismi ei ole aate, se on alemmuuskompleksia. Kohdatessani rasistin tiedän olevani vahvoilla. Olen voittaja, ja hän on häviäjä. Ja sen kertoo useimmiten myös ulkonäkö. Vähemmistöjen ei siis pidä mennä heti hälytystilaan kohdatessaan rasistisen ihmisen. Sanokaa hänelle &rdquo;kenties sulla menee huomenna paremmin&rdquo; ja toivotaan, että hän kohtaa albiinoapinan, jolla ei ole identiteettiä.</p><p>Mustalaiset, me ollaan voittajia! Meidät huomioidaan. Syrjintähän kertoo myös siitä, että me ollaan jotain. Se pitää vain osata kääntää edukseen. Minä olen mustalainen ja olen siitä ylpeä.</p><p>Haluan osoittaa kirjoitukseni kaikille tämän päivän nuorille, joilta on useamman polven ajalta riistetty identiteettiä. Valtaväestön nuoriso on kovasti hukassa, mutta he eivät usein sitä tiedosta. Jakakaamme ja yhdistäkäämme voimavaroja. Tunneäly, kulttuuri, moraali ja sivistys ovat se asia, joka kantaa ihmistä.</p><p>P.S. Myös turvallisuudessa on kysymys identiteeteistä, mutta tämän tärkeän lainalaisuuden poliitikot ovat laiminlyöneet. Yhteiskunnan turvallisuuskäsitteet ovat usein väärissä konteksteissa. Hoidetaan seurauksia, muttei syitä. Korostetaan pelkästään aineellista hyvinvointia, johon harvoilla ja valituilla on varaa. Siten arvotetaan ja syrjäytetään suurin osa kansasta. Henkinen hyvinvointi on politiikoille toisarvoista, vaikka siihen voisi olla kaikilla mahdollisuus ja pääsy, jos vain järjestelmä sen sallisi. Kun tuetaan identiteettejä, itsemääräämisoikeutta ja hyvinvointia, tuetaan silloin myös turvallisuutta. Kotimaista ja kansainvälistä.</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun on mustalainen, se ei siitä miksikään muutu, eikä pidäkään. Mutta jos on assimiloinut itsensä, silloin ei ole enää mitään, on väin järjestelmän pelinappula, massatuote. Koiratkin halveksivat sinua ja eniten sinä itse. Mustalainen on rikas, kulttuurisesti, henkisesti ja fyysisesti kansainvälinen ihminen, joka pärjää kaikkialla maailmassa. Se riittäköön.

Identiteettinsä kadottanut ihminen, yksilö, on vailla juuria. Ulkopuolinen maailma tarjoaa hänestä ekun, jos sitäkään. Omat lapsetkin ihmettelevät, missä mennään; missä on isä, äiti, täti, setä. Pitää kysyä itseltä, haluaako siihen joukkoon, jossa ihminen on toisarvoinen. Värinsä menettänyt on kuin tyhjä taulu, siksi hän sulautuu joukkoon kuin joukkoon. Huomioikaa: SULAUTUU. = Ei siis ole mitään.

Olette varmasti huomanneet – minä en sulaudu. Minut on pakko huomioida. Ja niin pitäisi olla kaikkien ihmisten kohdalla. Kunnioittakaamme itseämme. Silloin voimme kunnioittaa myös muita ihmisiä.

Kavahdan valkolaisia, jotka yrittävät olla jotain muuta kuin ovat, esimerkiksi ”mustalaisia”. Heidän kanssaan en suostu mihinkään viralliseen kanssakäymiseen. Ja jos joku valtaväestön edustaja tavatessa sanoo mulle tuntevansa mustalaisia – ”tapasin tässä heimoveljiäsi”, vastaan hänelle ”minä näen sinun heimoveljiäsi joka puolella ja joka päivä”. Se ei ole minulle käyntikortti, päinvastoin revin sellaisen heti.

Rasismi pukeutuu monenlaisiin vaatteisiin. Siinä on kyse siitä, että yksilöt yrittävät vapautua omasta henkilökohtaisesta traumastaan. Se tietenkin kertoo myös sivistyksen puutteesta. Kuvitelkaa, jos diplomaatti sanoisi mustalaisen tai valkolaisen tavattuaan ”tapasin juuri mustalaisen” tai ”tapasin juuri valkolaisen”. Tallaisia avauksia mustalaisten ei ole pakko hyväksyä. Sille pitää kääntää heti selkänsä. Jos ei näin toimi, on arvoton.

On tärkeää ymmärtää, että rasismi ei ole aate, se on alemmuuskompleksia. Kohdatessani rasistin tiedän olevani vahvoilla. Olen voittaja, ja hän on häviäjä. Ja sen kertoo useimmiten myös ulkonäkö. Vähemmistöjen ei siis pidä mennä heti hälytystilaan kohdatessaan rasistisen ihmisen. Sanokaa hänelle ”kenties sulla menee huomenna paremmin” ja toivotaan, että hän kohtaa albiinoapinan, jolla ei ole identiteettiä.

Mustalaiset, me ollaan voittajia! Meidät huomioidaan. Syrjintähän kertoo myös siitä, että me ollaan jotain. Se pitää vain osata kääntää edukseen. Minä olen mustalainen ja olen siitä ylpeä.

Haluan osoittaa kirjoitukseni kaikille tämän päivän nuorille, joilta on useamman polven ajalta riistetty identiteettiä. Valtaväestön nuoriso on kovasti hukassa, mutta he eivät usein sitä tiedosta. Jakakaamme ja yhdistäkäämme voimavaroja. Tunneäly, kulttuuri, moraali ja sivistys ovat se asia, joka kantaa ihmistä.

P.S. Myös turvallisuudessa on kysymys identiteeteistä, mutta tämän tärkeän lainalaisuuden poliitikot ovat laiminlyöneet. Yhteiskunnan turvallisuuskäsitteet ovat usein väärissä konteksteissa. Hoidetaan seurauksia, muttei syitä. Korostetaan pelkästään aineellista hyvinvointia, johon harvoilla ja valituilla on varaa. Siten arvotetaan ja syrjäytetään suurin osa kansasta. Henkinen hyvinvointi on politiikoille toisarvoista, vaikka siihen voisi olla kaikilla mahdollisuus ja pääsy, jos vain järjestelmä sen sallisi. Kun tuetaan identiteettejä, itsemääräämisoikeutta ja hyvinvointia, tuetaan silloin myös turvallisuutta. Kotimaista ja kansainvälistä.

 

]]>
14 http://veijobaltzar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242465-valkolaisiksi-emme-tule-olkaamme-siis-mustalaisia#comments Identiteetti Politiikka Rasismi Turvallisuus Thu, 07 Sep 2017 08:29:28 +0000 Veijo Baltzar http://veijobaltzar.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242465-valkolaisiksi-emme-tule-olkaamme-siis-mustalaisia
Suomalaiset itse ovat suurin turvallisuusuhka Suomessa http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242334-suomalaiset-itse-ovat-suurin-turvallisuusuhka-suomessa <p>Ymmärrän hyvin&nbsp;Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin näkemyksen siitä, että me suomalaiset itse olemme nykyisin suurin turvallisuusuhka Suomessa. &quot;Ääri-islamistit yrittävät värvätä turvapaikan&shy;hakijoita sekä syrjäytyneitä suomalaisia. &quot; Nerg toteaa, ja on varmasti oikeassa.</p><p>Silloin kun ihmisellä on vakavia mielenterveyden ongelmia ja/tai hän on pahasti syrjäytynyt niin hän on varmasti helposti houkuteltavissa ääriliikkeen jäseneksi, kuten toimimaan mukana ääri-islamistisessa toiminnassa, tai äärioikeistossa, jopa väkivaltaisesti.</p><p>Kun syrjäytynyt ja kenties mielenterveysongelmista kärsivä kokee yhteiskuntaa tai jotakin ryhmää kohtaan <a href="http://juhanivehmaskangas.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/242310-hyvin-menestyvat-maahanmuuttajat">pelkoa ja vihaa</a> niin hän saattaa olla valmis tekoihin joita tervejärkinen kansalainen ei voi ymmärtää.</p><p>Kun tarkastellaan menneitä tapahtumia niin voidaan todeta, että Suomessa eniten kauhua ja pelkoa ovat herättäneet kantasuomalaisten teot: kouluampumiset, perhesurmat, Myyrmannin pommi, jne. Moni saattaa vielä muistaa senkin kuinka nuorisojoukko joskus aikoinaan puukotti ohikulkijoita Turun teillä.</p><p>Suomalainen syrjäytymiskehitys ja epäonnistunut kotouttaminen lisäävät kaikenlaisten iskujen mahdollisuutta. Olen varma siitä, että moni perhesurmakin olisi Suomessa vältetty jos yhteiskunnassamme olisi oikeanlaisia keinoja tilanteisiin puuttumiseen, etenkin ennaltaehkäisyyn. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun koulukiusattu tai rahavaikeuksiin joutunut näkee niin usein parhaana vaihtoehtona itsensä ja muiden surmaamisen. Osa tosin surmaa vain itsensä mutta vahingoittaa siinä samalla muita, ainakin henkisesti.</p><p>Tilannetta Suomessa ei missään määrin paranna ainakaan se, että liian usein, väitän, että jopa pääsääntöisesti, mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt unohdetaan jäämään yksin koteihinsa. Kodeissaan he sitten syövät pillereitä ja potevat yksinäisyyttä - miettivät mitä tekisivät, sikäli kuin mitään jaksavat miettiä. Osa varmasti miettii myös äärimmäisiä tekoja. Noille ihmisille pitäisi järjestää järkevää toimintaa. Tekemistä päiviin! Ongelmana vain on, että se maksaa. Suomessa tyypillisesti maksetaan mieluummin seurausten hoitamisesta kuin ennaltaehkäisystä. Vaikkakin nykykäytäntö on pitkässä juoksussa kalliinpaa.</p><p>Yhteiskuntamme pitäisikin kaikin keinoin panostaa syrjäytymisen ehkäisemiseen. Myös kantasuomalaisten kohdalla. Nykylinjan jatkaminen jossa heikompiosaisilta aina vaan viedään lisää ja lisää johtaa pian myös suomalaisten radikalisoitumiseen ja suomalaissyntyiseen terrorismiin. Vaikka suomalaiset perinteisesti ovat hillittyä ja hiljaista kansaa niin kyllä varmasti tänäkin päivänä moni tykönään miettiin rajujakin toimenpiteitä yhteiskunnallisen tilanteen muuttamiseksi. Ovatko poliittiset päättäjät sokeita, vai vain heikkonäköisiä?</p><p>Raha ratkaiseen. Ennalta ehkäisy olisi parasta hoitoa, myös terrorismin, radikalisoitumisen, ja ylipäätään kaiken väkivallan vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Rahaa kuitenkin laitetaan suuria määriä hoitoon panostamatta juuri mitään ennaltaehkäisyyn josta rahaa pikemminkin otetaan pois - onko hyvä näin?</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Ymmärrän hyvin Sisäministeriön kansliapäällikön Päivi Nergin näkemyksen siitä, että me suomalaiset itse olemme nykyisin suurin turvallisuusuhka Suomessa. "Ääri-islamistit yrittävät värvätä turvapaikan­hakijoita sekä syrjäytyneitä suomalaisia. " Nerg toteaa, ja on varmasti oikeassa.

Silloin kun ihmisellä on vakavia mielenterveyden ongelmia ja/tai hän on pahasti syrjäytynyt niin hän on varmasti helposti houkuteltavissa ääriliikkeen jäseneksi, kuten toimimaan mukana ääri-islamistisessa toiminnassa, tai äärioikeistossa, jopa väkivaltaisesti.

Kun syrjäytynyt ja kenties mielenterveysongelmista kärsivä kokee yhteiskuntaa tai jotakin ryhmää kohtaan pelkoa ja vihaa niin hän saattaa olla valmis tekoihin joita tervejärkinen kansalainen ei voi ymmärtää.

Kun tarkastellaan menneitä tapahtumia niin voidaan todeta, että Suomessa eniten kauhua ja pelkoa ovat herättäneet kantasuomalaisten teot: kouluampumiset, perhesurmat, Myyrmannin pommi, jne. Moni saattaa vielä muistaa senkin kuinka nuorisojoukko joskus aikoinaan puukotti ohikulkijoita Turun teillä.

Suomalainen syrjäytymiskehitys ja epäonnistunut kotouttaminen lisäävät kaikenlaisten iskujen mahdollisuutta. Olen varma siitä, että moni perhesurmakin olisi Suomessa vältetty jos yhteiskunnassamme olisi oikeanlaisia keinoja tilanteisiin puuttumiseen, etenkin ennaltaehkäisyyn. Mikä on Suomessa mennyt pieleen kun koulukiusattu tai rahavaikeuksiin joutunut näkee niin usein parhaana vaihtoehtona itsensä ja muiden surmaamisen. Osa tosin surmaa vain itsensä mutta vahingoittaa siinä samalla muita, ainakin henkisesti.

Tilannetta Suomessa ei missään määrin paranna ainakaan se, että liian usein, väitän, että jopa pääsääntöisesti, mielenterveysongelmista kärsivät henkilöt unohdetaan jäämään yksin koteihinsa. Kodeissaan he sitten syövät pillereitä ja potevat yksinäisyyttä - miettivät mitä tekisivät, sikäli kuin mitään jaksavat miettiä. Osa varmasti miettii myös äärimmäisiä tekoja. Noille ihmisille pitäisi järjestää järkevää toimintaa. Tekemistä päiviin! Ongelmana vain on, että se maksaa. Suomessa tyypillisesti maksetaan mieluummin seurausten hoitamisesta kuin ennaltaehkäisystä. Vaikkakin nykykäytäntö on pitkässä juoksussa kalliinpaa.

Yhteiskuntamme pitäisikin kaikin keinoin panostaa syrjäytymisen ehkäisemiseen. Myös kantasuomalaisten kohdalla. Nykylinjan jatkaminen jossa heikompiosaisilta aina vaan viedään lisää ja lisää johtaa pian myös suomalaisten radikalisoitumiseen ja suomalaissyntyiseen terrorismiin. Vaikka suomalaiset perinteisesti ovat hillittyä ja hiljaista kansaa niin kyllä varmasti tänäkin päivänä moni tykönään miettiin rajujakin toimenpiteitä yhteiskunnallisen tilanteen muuttamiseksi. Ovatko poliittiset päättäjät sokeita, vai vain heikkonäköisiä?

Raha ratkaiseen. Ennalta ehkäisy olisi parasta hoitoa, myös terrorismin, radikalisoitumisen, ja ylipäätään kaiken väkivallan vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Rahaa kuitenkin laitetaan suuria määriä hoitoon panostamatta juuri mitään ennaltaehkäisyyn josta rahaa pikemminkin otetaan pois - onko hyvä näin?

]]>
13 http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242334-suomalaiset-itse-ovat-suurin-turvallisuusuhka-suomessa#comments ääri-islam Kantasuomalaiset Maahanmuutto Turvallisuus Turvallisuusuhka Mon, 04 Sep 2017 10:07:00 +0000 Juhani Vehmaskangas http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242334-suomalaiset-itse-ovat-suurin-turvallisuusuhka-suomessa
Avoin kirje sisäministeri Paula Risikolle http://aleksiniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241872-avoin-kirje-sisaministeri-paula-risikolle <p>Avoin kirje sisäministeri Paula Risikolle</p><p>Sisäisen turvallisuuden vastuuministerinä teidän pitää tehdä toimenpiteitä, joilla suomalaisten turvallisuus taataan koko ajan heikentyvässä turvallisuustilanteessa. Tässä ehdotuksiani välittömiin toimenpiteisiin:</p><ol><li><p>Länsirajalle pysyvä rajavalvonta. Tulijoita riittää satoja miljoonia Suomeen. Koordinoikaan toimia yhdessä poliisin, rajavartiolaitoksen, tullin ja puolustusvoimien kanssa. Raja on tukittava täysin laittomien siirtolaisten virralta. Väkisin maahan pyrkivät on pysäytettävä rajalle tarvittaessa kovaakin voimaa käyttämällä, kuten toimitaan monissa muissakin maissa ympäri maailmaa. Suomen valtioraja ei ole mikään huvipuisto.</p></li><li><p>Poliisin ulkomaalaisvalvontaa on tehostettava ja poliisille hallituksen joululahjarahoista lisää rahaa, jos budjettiriihessä kansanedustajien järki ei riitä hyväksymään lisäpanostuksia sisäiseen turvallisuuteen.</p></li><li><p>Sisäministerin fokus on siirrettävä pois suomalaisten &rdquo;vihapuheesta&rdquo; ja tunnustaa tosiasiat; kansa on kypsä hallituksen epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan ja vaatii nopeita toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.</p></li><li><p>Sisäministerin on julkisesti todettava, että jos/kun poliisin ja turvallisuusviranomaisten resursseja lisätään, niin kyseessä on seuraus ennen kaikkea epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta ja maailmanparannus ideologiasta. Kun tunnustatte hallituksen tekemät virheet ja maahanmuuttopolitiikan sinisilmäisyyden, päästään Paasikiven hengessä tosiasioiden tunnustamisen vanavedessä eteenpäin ja parempaan Suomeen. Siihen ajatukseen ei enää voi kukaan ministeri tai kansanedustaja jäädä jumiin, että Suomi olisi hoitanut hyvin maahanmuuttopolitiikkaansa. Nyt on mentävä eteenpäin nopeasti ja tehokkaasti.</p></li><li><p>Vaatikaa sisäministerinä, että ketään vierastaistelijoita ei päästetä enää takaisin Suomeen.</p></li><li><p>Jotkut haluavat turvapaikanhakijoista halutaan Suomeen halpatyövoimareserviä. Tunnustakaa tosiasia, että kun kanta-suomalaiset joutavat halpatyövoimakehityksen vuoksi työttömyyskortistoon, niin tämä luo erittäin vakavan turvallisuusuhan, kun suomalaisilta viedään mahdollisuus hankkia omalla ahkeruudellaan oman toimeentulonsa. Tämän vuoksi ette voi sisäministerinä olla mukana tukemassa halpatyövoimakehitystä. Historia on näyttänyt kaikkialla, mitä tapahtuu, kun on suuri joukko vailla työtä olevia ihmisiä vailla toivoa. Jälki on ollut aina rumaa.</p></li><li><p>Ottakaan tosissaan suomalaisten vakava ja akuutti huoli heidän turvallisuudestaan. Jos ette tähän pysty tai kykene, silloin olette väärässä paikassa ja sisäministeriksi tarvitaan henkilö, joka tekee pragmaattisia turvallisuustoimia suomalaisten hyväksi.</p></li></ol><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Avoin kirje sisäministeri Paula Risikolle

Sisäisen turvallisuuden vastuuministerinä teidän pitää tehdä toimenpiteitä, joilla suomalaisten turvallisuus taataan koko ajan heikentyvässä turvallisuustilanteessa. Tässä ehdotuksiani välittömiin toimenpiteisiin:

  1. Länsirajalle pysyvä rajavalvonta. Tulijoita riittää satoja miljoonia Suomeen. Koordinoikaan toimia yhdessä poliisin, rajavartiolaitoksen, tullin ja puolustusvoimien kanssa. Raja on tukittava täysin laittomien siirtolaisten virralta. Väkisin maahan pyrkivät on pysäytettävä rajalle tarvittaessa kovaakin voimaa käyttämällä, kuten toimitaan monissa muissakin maissa ympäri maailmaa. Suomen valtioraja ei ole mikään huvipuisto.

  2. Poliisin ulkomaalaisvalvontaa on tehostettava ja poliisille hallituksen joululahjarahoista lisää rahaa, jos budjettiriihessä kansanedustajien järki ei riitä hyväksymään lisäpanostuksia sisäiseen turvallisuuteen.

  3. Sisäministerin fokus on siirrettävä pois suomalaisten ”vihapuheesta” ja tunnustaa tosiasiat; kansa on kypsä hallituksen epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan ja vaatii nopeita toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.

  4. Sisäministerin on julkisesti todettava, että jos/kun poliisin ja turvallisuusviranomaisten resursseja lisätään, niin kyseessä on seuraus ennen kaikkea epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta ja maailmanparannus ideologiasta. Kun tunnustatte hallituksen tekemät virheet ja maahanmuuttopolitiikan sinisilmäisyyden, päästään Paasikiven hengessä tosiasioiden tunnustamisen vanavedessä eteenpäin ja parempaan Suomeen. Siihen ajatukseen ei enää voi kukaan ministeri tai kansanedustaja jäädä jumiin, että Suomi olisi hoitanut hyvin maahanmuuttopolitiikkaansa. Nyt on mentävä eteenpäin nopeasti ja tehokkaasti.

  5. Vaatikaa sisäministerinä, että ketään vierastaistelijoita ei päästetä enää takaisin Suomeen.

  6. Jotkut haluavat turvapaikanhakijoista halutaan Suomeen halpatyövoimareserviä. Tunnustakaa tosiasia, että kun kanta-suomalaiset joutavat halpatyövoimakehityksen vuoksi työttömyyskortistoon, niin tämä luo erittäin vakavan turvallisuusuhan, kun suomalaisilta viedään mahdollisuus hankkia omalla ahkeruudellaan oman toimeentulonsa. Tämän vuoksi ette voi sisäministerinä olla mukana tukemassa halpatyövoimakehitystä. Historia on näyttänyt kaikkialla, mitä tapahtuu, kun on suuri joukko vailla työtä olevia ihmisiä vailla toivoa. Jälki on ollut aina rumaa.

  7. Ottakaan tosissaan suomalaisten vakava ja akuutti huoli heidän turvallisuudestaan. Jos ette tähän pysty tai kykene, silloin olette väärässä paikassa ja sisäministeriksi tarvitaan henkilö, joka tekee pragmaattisia turvallisuustoimia suomalaisten hyväksi.

 

]]>
6 http://aleksiniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241872-avoin-kirje-sisaministeri-paula-risikolle#comments Poliisi Sisäministeri Terrorismi turvapaikanhakijat Turvallisuus Fri, 25 Aug 2017 10:20:27 +0000 Aleksi Niskanen http://aleksiniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241872-avoin-kirje-sisaministeri-paula-risikolle
Trumpin epävakaa käytös riski maailman turvallisuudelle? http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241838-trumpin-epavakaa-kaytos-riski-maailman-turvallisuudelle <p>Tämänpäiväinen <a href="https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/228293-usassa-kyseenalaistetaan-jo-trumpin-mielenterveys-lahetettava-pikaisesti"><u>Uusi Suomi kertoo</u></a> Yhdysvalloissa kiihtyvistä spekulaatioista presidentti Trumpin ympärillä. Pinnalle on alkanut nousta yksi jos toinenkin vaikuttaja, joka pitää Trumpia epäsopivana tehtäviinsä. Nyt on vuorossa demokraattien edustajainhuoneen jäsen Jackie Speier. Hänen mielestään Trumpin epävakaudessa on nähtävissä kansallinen turvallisuusriski. Speier vaatii perustuslain 25. lisäyksen käyttöönottoa, joka antaa varapresidentille ja hallitukselle option tehtäväänsä kykenemättömän presidentin syrjäyttämiseen. Kyse on kovan luokan vaatimuksesta, jota ei voi ohittaa olankohautuksella.</p><p>Demokraattiedustaja Zoe Lofgren puolestaan vaatisi Trumpin lähettämistä terveydelliseen ja psykiatriseen arviointiin. Lofgren epäilee Trumpin kärsivän varhaisesta dementiasta ja mielenterveyden ongelmista.</p><p>Joidenkin demokraattien tähtäimessä on pyrkiä osoittamaan Trumpin kykenemättömyys hoitaa presidentin tehtäviä.</p><p>Demokraattien joukoista pinnalle nousseissa ihmettelyissä on osaltaan kysymys poliittisesta pelistäkin, sillä Trump on omalta puoleltaan päästänyt varsin avoimesti likaisen mielikuvituksensa valloilleen arvosteltuaan demokraattileiriä.</p><p>Toisaalta samoja äänenpainoja on kuultu yhä useammin myös republikaanien riveistä. Ei asiaa kenties voida painaa ihan villaisella.</p><p>On näissä huolissa myös kansallisia intressejä laajempikin perspektiivi, sillä Trump on maailman suurimman ydinasevaltion ja asemahdin johtaja. Mitä jos sieltä suusta pääseekin vielä sellainen sammakko, että tilanne ei ole enää korjattavissa ja jotain peruuttamatonta lähtee liikkeelle?</p><p>Trumpin epävakaudessa ja impulsiivisuudessa on koko ajan kyse asioista, jotka vaikuttavat koko maailman turvallisuuteen. Maailmantalous, joka kytkeytyy epäsuorasti myös turvallisuuteen, on myös heiluteltavissa varsin pienilläkin möläytyksillä, kun päästelijänä on riittävän arvovaltainen henkilö.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tämänpäiväinen Uusi Suomi kertoo Yhdysvalloissa kiihtyvistä spekulaatioista presidentti Trumpin ympärillä. Pinnalle on alkanut nousta yksi jos toinenkin vaikuttaja, joka pitää Trumpia epäsopivana tehtäviinsä. Nyt on vuorossa demokraattien edustajainhuoneen jäsen Jackie Speier. Hänen mielestään Trumpin epävakaudessa on nähtävissä kansallinen turvallisuusriski. Speier vaatii perustuslain 25. lisäyksen käyttöönottoa, joka antaa varapresidentille ja hallitukselle option tehtäväänsä kykenemättömän presidentin syrjäyttämiseen. Kyse on kovan luokan vaatimuksesta, jota ei voi ohittaa olankohautuksella.

Demokraattiedustaja Zoe Lofgren puolestaan vaatisi Trumpin lähettämistä terveydelliseen ja psykiatriseen arviointiin. Lofgren epäilee Trumpin kärsivän varhaisesta dementiasta ja mielenterveyden ongelmista.

Joidenkin demokraattien tähtäimessä on pyrkiä osoittamaan Trumpin kykenemättömyys hoitaa presidentin tehtäviä.

Demokraattien joukoista pinnalle nousseissa ihmettelyissä on osaltaan kysymys poliittisesta pelistäkin, sillä Trump on omalta puoleltaan päästänyt varsin avoimesti likaisen mielikuvituksensa valloilleen arvosteltuaan demokraattileiriä.

Toisaalta samoja äänenpainoja on kuultu yhä useammin myös republikaanien riveistä. Ei asiaa kenties voida painaa ihan villaisella.

On näissä huolissa myös kansallisia intressejä laajempikin perspektiivi, sillä Trump on maailman suurimman ydinasevaltion ja asemahdin johtaja. Mitä jos sieltä suusta pääseekin vielä sellainen sammakko, että tilanne ei ole enää korjattavissa ja jotain peruuttamatonta lähtee liikkeelle?

Trumpin epävakaudessa ja impulsiivisuudessa on koko ajan kyse asioista, jotka vaikuttavat koko maailman turvallisuuteen. Maailmantalous, joka kytkeytyy epäsuorasti myös turvallisuuteen, on myös heiluteltavissa varsin pienilläkin möläytyksillä, kun päästelijänä on riittävän arvovaltainen henkilö.

]]>
3 http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241838-trumpin-epavakaa-kaytos-riski-maailman-turvallisuudelle#comments Demokraatit Donald Trump Epävakaus Republikaanit Turvallisuus Thu, 24 Aug 2017 16:13:40 +0000 Mika Mäenpää-Louekoski http://mpmaenp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241838-trumpin-epavakaa-kaytos-riski-maailman-turvallisuudelle
Epäpyhä kolminaisuus: itsepetos, wahhabismi ja poliittinen opportunismi http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241787-epapyha-kolminaisuus-itsepetos-wahhabismi-ja-poliittinen-opportunismi <p>Turun puukkohyökkäys on varmistumassa terrori-iskuksi, kuten jo alusta alkaen saattoi perustellusti epäillä. Kyse ei myöskään vaikuta olevan yksittäisestä tekijästä, vaan kokonaisesta terroristisolusta, mikä vahvistaa tapahtuman kytköksiä kansainväliseen Persianlahden arabimaiden tukemaan wahhabi-/salafihenkiseen ääriliikehdintään, jonka seuraukset kaikkialla ovat olleet samankaltaisia:&nbsp;pelon lietsomiseksi tehtyjä iskuja satunnaisia kohteita&nbsp;vastaan ja kohdennettuja iskuja ideologisia vastustajia vastaan. Väkivalta ja ihmiselämän halveksunta ovat&nbsp;kaikkialla olleet&nbsp;näiden&nbsp;<em>takfiri-</em>ryhmien toiminnan ytimessä. Monille hyvää tarkoittaville länsimaalaisille vaikuttaa olevan vaikea ymmärtää, että tällainen vihaideologia voi olla edes olemassa ja siksi tekijöiden mielenterveys ollaan valmiita kyseenalaistamaan. Kyseessä on aivan samanlainen epätoivoinen defenssi kuin Breivikinkin terroriteon yhteydessä - meille on helpompaa ja turvallisempaa ajatella, että tekijät ovat mieleltään järkkyneitä - toisin sanoen sairaita eli parannettavissa ja teko voidaan näin irrottaa laajemmasta kontekstista, mikä parantaa kolauksen saanutta turvallisuudentunnettamme. Me emme halua havahtua todellisuuteen, jossa kyse on siitä, että keskuudessamme on äärimmäisen väkivaltaisen, misogynisen ja valloitukseen pyrkivän ideologian kannattajia, jotka eivät epäile vuodattaa vääräuskoisiksi katsomiensa ihmisten verta tavoitellessaan voittoa sodassa, jossa he kokevat jumalan olevan puolellansa. Oma lukunsa ovat he, joille tällaisten ajatusten esittäminen on rasismia tai ainakin islamofobiaa ja siksi jotain kerta kaikkiaan hyväksymätöntä. &nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Samalla kun olemme tilanteessa, jossa suurin osa meistä ei ymmärrä meidän olevan ideologisessa sodassa, omat vallanpitäjämme käyttävät tilaisuutta hyväkseen&nbsp;ja markkinoivat entistä tiukempia urkinta- ja kontrollilakeja. Pelko on oiva tapa ajaa poliittisia päämääriä myös Suomessa. Siksipä pääministeri Sipilä kiirehtii uutta tiedustelulakia ja aivan kuten Yhdysvalloissa tai vaikkapa Venäjällä on jo nähty, turvallisuus asetetaan vapauden edelle. Sipilän omin sanoin&nbsp;<em>oikeus elämään on yksityisyyden suojaa korkeampi perusoikeus</em>. Kun katsomme yhteiskuntia joissa turvallisuus on asetettu vapauden edelle, näky on lohduton. Vapaus - johon kuuluu myös vapaus valtiovallan urkinnasta - on tärkein demokraattisen yhteiskunnan pilareista. Kun katsomme kokonaisuutta, ei ole edes liioittelua sanoa, että hiljalleen rakennamme valtiota, jossa yksityisyys kapenee tavalla, jonka perään haikailtiin vanhan maailman totalitaristisissa valtioissa. Itse olen sen verran seurannut tiedustelu- ja turvallisuuspuolta jo vuosikausien ajan, että ymmärrän ja uskon asiantuntijoita, jotka vaativat lakien uudistamista. Mutta meillä ei ole mitään syytä tehdä sitä hätiköiden, sillä Turun isku olisi ollut riittävillä resursseilla jo nyt torjuttavissa joko tehokkaamman palautuksen tai valvonnan takia, sillä tekijän ei olisi pitänyt saada jäädä maahan ja hänestä oltiin jo annettu Supolle asti kulkeutunut varoituskin. Tiedustelulainsäädöntöä on uudistettava, mutta se on tehtävä huolella, vastuukysymyksiin ja valvonnan valvontaan on paneuduttava huolellisesti kaikki näkökohdat huomioiden ja tarvittavat uudistukset tehtävä asianmukaisen, avoimen ja harkinnan mahdollistavan prosessin kautta - ja uuden eduskunnan on äänestettävä vaadituista perustuslain korjauksista, jos sellaisiin päädytään.</p><p>&nbsp;</p><p>Kun mietimme vallankäyttäjien oikeuksia ja niiden valvomista, meidän on&nbsp;<em>aina&nbsp;</em>ajateltava sitä, että kuinka suhtaudumme valtaoikeuksiin, jos&nbsp;<em>viheliäisin kuviteltavissa oleva&nbsp;</em>ryhmä saa kyseisen vallan käsiinsä. Me emme voi luottaa ja toivoa, että tulevat vallanpitäjät ovat yhtä hyviä kuin nykyiset, vaan meidän on aina lähestyttävä valtaa pahimman mahdollisen realistisen skenaarion kautta. Vähintäänkin. Toiseksi meidän on tiedostettava se, että jos on olemassa nollaa suurempi mahdollisuus vallan väärinkäyttöön, on vain ajan kysymys että niin tapahtuu. Mitä vähemmän valtaa kontrolloidaan ja valvotaan, mitä läpinäkymättömämpien muurien takana sitä käytetään, sitä todennäköisemmin valtiovallasta tulee pedon kita, joka nielee demokratian, vapauden ja kansalaisyhteiskunnan. Surullinen tosiasia on se, että terrorismia vastaan kamppailevat yhteiskunnat näyttävät kääntyvän kovin helposti kohti toisenlaista totalitarismia sekä alkavat hyväksyä keinoja, jotka ovat demokratian ja ihmisoikeuksien vastaisia. Mutta tosiasia on se, ettei yhteiskuntiemme vapautta tai haluamme hädänalaisia todella testata hyvinä aikoina, vaan silloin kun pelko, viha ja epävarmuus käyvät yli maan. Aikaamme ei tulla arvioimaan sen mukaan, mitä teimme kun kaikki oli hyvin, vaan se mukaan kuinka toimimme, kun ajat olivat vaikeat.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>------------------------</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Lapin kesä</strong></p><p>Lapissa kaikki kukkii nopeasti,<br />maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin.<br />Tuot&#39; olen aatellut ma useasti,<br />kun katson kansan tämän vaiheisiin.<br /><br />Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolta<br />ja suuri surkastua alhaiseen?<br />Miks meillä niin on monta mielipuolta?<br />Miks vähän käyttäjiä kanteleen?<br /><br />Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu<br />kuin heinää, - miestä toiveen tosiaan,<br />miest&#39; aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu<br />tai kesken toimiansa katkeaa?<br /><br />Muualla tulta säihkyy harmaahapset,<br />vanhoissa hehkuu hengen aurinko.<br />Meill&#39; ukkoina jo syntyy sylilapset<br />ja nuori mies on hautaan valmis jo.<br /><br />Ja minä itse? Miksi näitä mietin?<br />Se merkki varhaisen on vanhuuden.<br />Miks seuraa käskyä en veren vietin,<br />vaan kansain kohtaloita huokailen?<br /><br />On vastaus vain yksi: Lapin suvi.<br />Sit&#39; aatellessa mieli apeutuu.<br />On lyhyt Lapin linnunlaulu, huvi<br />ja kukkain kukoistus ja riemu muu.<br /><br />Mut pitkä vain on talven valta. Hetken<br />tääll&#39; aatteet levähtää kuin lennostaan,<br />kun taas ne alkaa aurinkoisen retken<br />ja jättävät jo jäisen Lapinmaan.<br /><br />Oi, valkolinnut, vieraat Lapin kesän,<br />te suuret aatteet, teitä tervehdän!<br />Oi, tänne jääkää, tehkää täällä pesä,<br />jos muutattekin maihin etelän!<br /><br />Oi, oppi ottakaatte joutsenista!<br />Ne lähtee syksyin, palaa keväisin.<br />On meidän rannoillamme rauhallista<br />ja turvaisa on rinne tunturin.<br /><br />Havisten halki ilman lentäkäätte!<br />Tekoja luokaa, maita valaiskaa!<br />Mut talven poistuneen kun täältä näätte,<br />ma rukoilen, ma pyydän: palatkaa!</p><p>&nbsp;</p><p>Eino Leino: Kangastuksia 1902</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Palautetta voi lähettää osoitteeseen&nbsp;<a class="mailto" href="mailto:vpleivo@gmail.com">vpleivo@gmail.com</a></p><p><br />Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä:&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta" target="_blank" title="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta">https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta</a></p><p>Poliitikko-profiilini löytyy täältä:&nbsp;https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Turun puukkohyökkäys on varmistumassa terrori-iskuksi, kuten jo alusta alkaen saattoi perustellusti epäillä. Kyse ei myöskään vaikuta olevan yksittäisestä tekijästä, vaan kokonaisesta terroristisolusta, mikä vahvistaa tapahtuman kytköksiä kansainväliseen Persianlahden arabimaiden tukemaan wahhabi-/salafihenkiseen ääriliikehdintään, jonka seuraukset kaikkialla ovat olleet samankaltaisia: pelon lietsomiseksi tehtyjä iskuja satunnaisia kohteita vastaan ja kohdennettuja iskuja ideologisia vastustajia vastaan. Väkivalta ja ihmiselämän halveksunta ovat kaikkialla olleet näiden takfiri-ryhmien toiminnan ytimessä. Monille hyvää tarkoittaville länsimaalaisille vaikuttaa olevan vaikea ymmärtää, että tällainen vihaideologia voi olla edes olemassa ja siksi tekijöiden mielenterveys ollaan valmiita kyseenalaistamaan. Kyseessä on aivan samanlainen epätoivoinen defenssi kuin Breivikinkin terroriteon yhteydessä - meille on helpompaa ja turvallisempaa ajatella, että tekijät ovat mieleltään järkkyneitä - toisin sanoen sairaita eli parannettavissa ja teko voidaan näin irrottaa laajemmasta kontekstista, mikä parantaa kolauksen saanutta turvallisuudentunnettamme. Me emme halua havahtua todellisuuteen, jossa kyse on siitä, että keskuudessamme on äärimmäisen väkivaltaisen, misogynisen ja valloitukseen pyrkivän ideologian kannattajia, jotka eivät epäile vuodattaa vääräuskoisiksi katsomiensa ihmisten verta tavoitellessaan voittoa sodassa, jossa he kokevat jumalan olevan puolellansa. Oma lukunsa ovat he, joille tällaisten ajatusten esittäminen on rasismia tai ainakin islamofobiaa ja siksi jotain kerta kaikkiaan hyväksymätöntä.  

 

Samalla kun olemme tilanteessa, jossa suurin osa meistä ei ymmärrä meidän olevan ideologisessa sodassa, omat vallanpitäjämme käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja markkinoivat entistä tiukempia urkinta- ja kontrollilakeja. Pelko on oiva tapa ajaa poliittisia päämääriä myös Suomessa. Siksipä pääministeri Sipilä kiirehtii uutta tiedustelulakia ja aivan kuten Yhdysvalloissa tai vaikkapa Venäjällä on jo nähty, turvallisuus asetetaan vapauden edelle. Sipilän omin sanoin oikeus elämään on yksityisyyden suojaa korkeampi perusoikeus. Kun katsomme yhteiskuntia joissa turvallisuus on asetettu vapauden edelle, näky on lohduton. Vapaus - johon kuuluu myös vapaus valtiovallan urkinnasta - on tärkein demokraattisen yhteiskunnan pilareista. Kun katsomme kokonaisuutta, ei ole edes liioittelua sanoa, että hiljalleen rakennamme valtiota, jossa yksityisyys kapenee tavalla, jonka perään haikailtiin vanhan maailman totalitaristisissa valtioissa. Itse olen sen verran seurannut tiedustelu- ja turvallisuuspuolta jo vuosikausien ajan, että ymmärrän ja uskon asiantuntijoita, jotka vaativat lakien uudistamista. Mutta meillä ei ole mitään syytä tehdä sitä hätiköiden, sillä Turun isku olisi ollut riittävillä resursseilla jo nyt torjuttavissa joko tehokkaamman palautuksen tai valvonnan takia, sillä tekijän ei olisi pitänyt saada jäädä maahan ja hänestä oltiin jo annettu Supolle asti kulkeutunut varoituskin. Tiedustelulainsäädöntöä on uudistettava, mutta se on tehtävä huolella, vastuukysymyksiin ja valvonnan valvontaan on paneuduttava huolellisesti kaikki näkökohdat huomioiden ja tarvittavat uudistukset tehtävä asianmukaisen, avoimen ja harkinnan mahdollistavan prosessin kautta - ja uuden eduskunnan on äänestettävä vaadituista perustuslain korjauksista, jos sellaisiin päädytään.

 

Kun mietimme vallankäyttäjien oikeuksia ja niiden valvomista, meidän on aina ajateltava sitä, että kuinka suhtaudumme valtaoikeuksiin, jos viheliäisin kuviteltavissa oleva ryhmä saa kyseisen vallan käsiinsä. Me emme voi luottaa ja toivoa, että tulevat vallanpitäjät ovat yhtä hyviä kuin nykyiset, vaan meidän on aina lähestyttävä valtaa pahimman mahdollisen realistisen skenaarion kautta. Vähintäänkin. Toiseksi meidän on tiedostettava se, että jos on olemassa nollaa suurempi mahdollisuus vallan väärinkäyttöön, on vain ajan kysymys että niin tapahtuu. Mitä vähemmän valtaa kontrolloidaan ja valvotaan, mitä läpinäkymättömämpien muurien takana sitä käytetään, sitä todennäköisemmin valtiovallasta tulee pedon kita, joka nielee demokratian, vapauden ja kansalaisyhteiskunnan. Surullinen tosiasia on se, että terrorismia vastaan kamppailevat yhteiskunnat näyttävät kääntyvän kovin helposti kohti toisenlaista totalitarismia sekä alkavat hyväksyä keinoja, jotka ovat demokratian ja ihmisoikeuksien vastaisia. Mutta tosiasia on se, ettei yhteiskuntiemme vapautta tai haluamme hädänalaisia todella testata hyvinä aikoina, vaan silloin kun pelko, viha ja epävarmuus käyvät yli maan. Aikaamme ei tulla arvioimaan sen mukaan, mitä teimme kun kaikki oli hyvin, vaan se mukaan kuinka toimimme, kun ajat olivat vaikeat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------

 

Lapin kesä

Lapissa kaikki kukkii nopeasti,
maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin.
Tuot' olen aatellut ma useasti,
kun katson kansan tämän vaiheisiin.

Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolta
ja suuri surkastua alhaiseen?
Miks meillä niin on monta mielipuolta?
Miks vähän käyttäjiä kanteleen?

Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu
kuin heinää, - miestä toiveen tosiaan,
miest' aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu
tai kesken toimiansa katkeaa?

Muualla tulta säihkyy harmaahapset,
vanhoissa hehkuu hengen aurinko.
Meill' ukkoina jo syntyy sylilapset
ja nuori mies on hautaan valmis jo.

Ja minä itse? Miksi näitä mietin?
Se merkki varhaisen on vanhuuden.
Miks seuraa käskyä en veren vietin,
vaan kansain kohtaloita huokailen?

On vastaus vain yksi: Lapin suvi.
Sit' aatellessa mieli apeutuu.
On lyhyt Lapin linnunlaulu, huvi
ja kukkain kukoistus ja riemu muu.

Mut pitkä vain on talven valta. Hetken
tääll' aatteet levähtää kuin lennostaan,
kun taas ne alkaa aurinkoisen retken
ja jättävät jo jäisen Lapinmaan.

Oi, valkolinnut, vieraat Lapin kesän,
te suuret aatteet, teitä tervehdän!
Oi, tänne jääkää, tehkää täällä pesä,
jos muutattekin maihin etelän!

Oi, oppi ottakaatte joutsenista!
Ne lähtee syksyin, palaa keväisin.
On meidän rannoillamme rauhallista
ja turvaisa on rinne tunturin.

Havisten halki ilman lentäkäätte!
Tekoja luokaa, maita valaiskaa!
Mut talven poistuneen kun täältä näätte,
ma rukoilen, ma pyydän: palatkaa!

 

Eino Leino: Kangastuksia 1902

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Poliitikko-profiilini löytyy täältä: https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/

]]>
31 http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241787-epapyha-kolminaisuus-itsepetos-wahhabismi-ja-poliittinen-opportunismi#comments ääri-islam Juha Sipilä Terrorismi Turun terrori-isku Turvallisuus Thu, 24 Aug 2017 04:15:06 +0000 Veli-Pekka Leivo http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241787-epapyha-kolminaisuus-itsepetos-wahhabismi-ja-poliittinen-opportunismi
Päivä, jona Mikko Paateron horina muuttui lihaksi http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241763-paiva-jona-mikko-paateron-horina-muuttui-lihaksi <p>Kun entinen poliisiylijohtaja <strong>Mikko Paatero</strong> <a href="https://www.docendo.fi/sisainen-turvallisuus-horjuu-mikko-paatero.html">varoitti</a> 2016 ilmestyneessä kirjassaan synkästä turvallisuustilanteesta ja vastaanottokeskuksissa tapahtuvasta järjestäytymisestä, media <a href="https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/surkimusten-syyskuu/">veti</a> hänet kölin ali. Hufvudstadsbladet antoi ymmärtää, että Paatero kiihottaa väkivaltaan. Uutistenlukija <strong>Matti Rönkä </strong>arveli 7.9.2016 Ylen pääuutislähetyksessä Paateron &rdquo;horisevan&rdquo;. Melko tarkkaan vuoden päästä 20.8.2017 Rönkä joutuu lukemaan teleprompteristaan nuoren marokkolaisen tekemästä terrori-iskusta. Kysymys: miltä Matti Röngän suussa on mahtanut maistua tuona hetkenä?</p><p>Sisäministeriön kansliapäällikkö <strong>Päivi Nerg</strong> ampui Paateron väitteet alas ja totesi, ettei merkkejä järjestäytymisestä ole. Ylen A2 Turvattomuusillassa Nerg totesi: <em>&rdquo;Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.&rdquo;</em></p><p>Jaa. Turun iskun tehnyt <strong>Abderrahman Mechkah</strong> on diilannut kokaiinia Italiassa, pahoinpidellyt Saksassa ja tappanut Marokossa. Minkä takia Päivi Nergin esikunta ei &rdquo;niin kuin rekisterin kautta&rdquo; välittömästi selvittänyt ammattirikollisen taustoja, vaan antoi tämän notkua vokissa?</p><p>Siitä huolimatta, että Turun terrori-iskun tehneen Mechkahin radikaalista käytöksestä <a href="https://yle.fi/uutiset/3-9792084">ilmoitettiin</a> poliisille ja Supolle, vihjeeseen ei reagoitu koska samankaltaisia yksittäisiä vihjeitä tulee niin paljon. Vastaavia vihjeitä on viranomaisille tullut parin viime vuoden kuluessa yli tuhat. Suojelupoliisilla on tällä hetkellä seurannassaan noin 300 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä. Mechkah on Isisiä fanittava, tappouhkauksia kiivastuessaan suoltava huumediileri, jonka radikaalista käytöksestä vokki erikseen varoitti. Jos tällaisella meriittilistalla ei pääse supon kohdehenkilöksi, niin minkälaisia aikapommeja ne loput 300 mahtavat oikein olla?</p><p>Vaikka kenelläkään ei ole aikaa syynätä vokeissa reuhaavia ISIS-perseilijöitä, ratkaisuksi esitetään tiedustelulakeja. Mutta mihin tarvitaan perutuslakimuutoksen tarvitsemia tiedustelulakeja ja salakuuntelua, kun edes täysin avoimesti uhkauksia suoltavia mulkeroita ei saada ulos maasta? Miksi hallitus, joka ei ole lainkaan innoissaan laittomien karkoittamisesta, on niin tavattoman innoissaan tiedustelulakiasiasta? Salakuuntelua on käytetty poliittisten vastustajien päänmenoksi Putinin Venäjällä, Obaman Yhdysvalloissa, Merkelin Saksassa ja Relanderin Sonerassa. Kuka yllättyy, kun vastaavaan törmätään ennen pitkää Suomessa?</p><p>Jatketaan palautusasioilla. Onko kaikille ookoo, että pastori <strong>Mariaana Toiviainen</strong> <a href="https://www.suomenuutiset.fi/kohupappi-marjaana-toiviaiselta-hammentavia-ohjeita-lentomatkustuksen-sabotoimiseksi-toimi-nain/">sabotoi</a> palautuslentoja, joiden avulla luvatta Suomessa olevia yritetään lähettää täältä pois?</p><p>Pääministerimme <strong>Juha Sipilä</strong> (kesk.) tarjosi 2015 Kempeleen taloaan turvapaikanhakijoille. Aulis tarjous <a href="http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/318498-naiden-kaunotarten-kuvilla-suomesta-kerrotaan-turvapaikanhakijoille">päätyi</a> muun muassa <em>Al Jazeeraan</em>, jonka jutun perusteella miljoonat arabit pääsivät unelmoimaan ilmaisesta ministeritason majoituksesta. Ymmärsikö Sipilä, minkälaisen kutsun hän maailmalle lähetti? Jos ei ymmärtänyt, niin minkä takia maatamme johtaa henkilö, joka ei ymmärrä puheidensa merkitystä?</p><p>Tätä tekstiä kirjoittaessani ruudulle ilmestyy viesti. Se tulee tuohtuneelta helsinkiläisvaltuutetulta <strong>Mari Rantaselta</strong> (ps.), jonka lautakunta on juuri äsken <a href="https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Paatostiedote/2017/Sote_2017-08-22_Sotelk_12_Pt/index.html">päättänyt</a> laajentaa maassa laittomasti oleskelevien sosiaali- ja terveyspalveluita. Palvelupakettiin kuuluu muun muassa välttämätön huolenpito, majoitus, ruoka, hammashoitoa sekä psykososiaalista tukea. Lautakunta katsoi viisaaksi myös tarjota näitä palveluita netissä muun muassa arabian, somalin, bulgarian ja romanian kielillä. Kysymys: Ymmärsikö lautakunta, minkälaisen kutsun se maailmalle lähettää?</p><p>Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija <strong>Teemu Sinkkonen</strong> <a href="http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091120331514_uu.shtml">arvioi</a> 2015, että tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista on täyttä satua. Tämän läpikotaisin järjettömän lausunnon takia kyseisestä tutkijasta käytetään netissä laajalti lisänimeä Punahilkka-Sinkkonen. Mediassa häntä päinvastoin kutsutaan &rdquo;eturivin tutkijaksi&rdquo;. Ilta-Sanomissa 19.8 eturivin tutkija <a href="http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005332759.html">lausuu</a> hämmästyttävällä itsevarmuudella: <em>&rdquo;Kenelläkään ei ole varaa sanoa, että isku olisi tullut yllätyksenä&rdquo;</em>. Aha. &nbsp;</p><p>Siihen sotkuun, jossa nyt olemme, on jouduttu seuraamalla Juha Sipilän, Teemu Sinkkosen ja Päivi Nergin kaltaisten toimijoiden ohjeita. Media kysyy heiltä edelleen neuvoja. Kysymys: Miksi ohjeita edelleen kysytään henkilöiltä, jotka ovat olleet kätilöimässä tätä sotkua? Miten logiikalla, jonka puutteiden takia ongelma on ylipäätään syntynyt, voisi ratkaista samaisen ongelman?</p><p>Lopuksi: Mediassa muistutetaan jatkuvasti siitä, että pelolle tai vihalle ei saa antaa valtaa, koska tämä on juuri se, mitä terroristit haluavat. Mediassa ei koskaan muistuteta siitä, että ISIS ei tavoittele pelkoa sinänsä, vaan ennen kaikkea kalifaattia, islamilaista valtiota.</p><p>Jos terroristeille ei saa antaa sitä, mitä nämä haluavat - eli islamilaista valtiota - niin minkä takia liberaalit vihreät suosittelevat Ruoholahteen vanhoilliswahhabilaista moskeijaa, feministit nyökyttelevät hyväksyvästi naisten hijabeille ja Helsingin piispa <strong>Irja Askola</strong>&nbsp;esittää luterilaisen kirkon tilojen luovuttamista islamilaisten yhteisöjen käyttöön?&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kun entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero varoitti 2016 ilmestyneessä kirjassaan synkästä turvallisuustilanteesta ja vastaanottokeskuksissa tapahtuvasta järjestäytymisestä, media veti hänet kölin ali. Hufvudstadsbladet antoi ymmärtää, että Paatero kiihottaa väkivaltaan. Uutistenlukija Matti Rönkä arveli 7.9.2016 Ylen pääuutislähetyksessä Paateron ”horisevan”. Melko tarkkaan vuoden päästä 20.8.2017 Rönkä joutuu lukemaan teleprompteristaan nuoren marokkolaisen tekemästä terrori-iskusta. Kysymys: miltä Matti Röngän suussa on mahtanut maistua tuona hetkenä?

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ampui Paateron väitteet alas ja totesi, ettei merkkejä järjestäytymisestä ole. Ylen A2 Turvattomuusillassa Nerg totesi: ”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.”

Jaa. Turun iskun tehnyt Abderrahman Mechkah on diilannut kokaiinia Italiassa, pahoinpidellyt Saksassa ja tappanut Marokossa. Minkä takia Päivi Nergin esikunta ei ”niin kuin rekisterin kautta” välittömästi selvittänyt ammattirikollisen taustoja, vaan antoi tämän notkua vokissa?

Siitä huolimatta, että Turun terrori-iskun tehneen Mechkahin radikaalista käytöksestä ilmoitettiin poliisille ja Supolle, vihjeeseen ei reagoitu koska samankaltaisia yksittäisiä vihjeitä tulee niin paljon. Vastaavia vihjeitä on viranomaisille tullut parin viime vuoden kuluessa yli tuhat. Suojelupoliisilla on tällä hetkellä seurannassaan noin 300 terrorismintorjunnan kohdehenkilöä. Mechkah on Isisiä fanittava, tappouhkauksia kiivastuessaan suoltava huumediileri, jonka radikaalista käytöksestä vokki erikseen varoitti. Jos tällaisella meriittilistalla ei pääse supon kohdehenkilöksi, niin minkälaisia aikapommeja ne loput 300 mahtavat oikein olla?

Vaikka kenelläkään ei ole aikaa syynätä vokeissa reuhaavia ISIS-perseilijöitä, ratkaisuksi esitetään tiedustelulakeja. Mutta mihin tarvitaan perutuslakimuutoksen tarvitsemia tiedustelulakeja ja salakuuntelua, kun edes täysin avoimesti uhkauksia suoltavia mulkeroita ei saada ulos maasta? Miksi hallitus, joka ei ole lainkaan innoissaan laittomien karkoittamisesta, on niin tavattoman innoissaan tiedustelulakiasiasta? Salakuuntelua on käytetty poliittisten vastustajien päänmenoksi Putinin Venäjällä, Obaman Yhdysvalloissa, Merkelin Saksassa ja Relanderin Sonerassa. Kuka yllättyy, kun vastaavaan törmätään ennen pitkää Suomessa?

Jatketaan palautusasioilla. Onko kaikille ookoo, että pastori Mariaana Toiviainen sabotoi palautuslentoja, joiden avulla luvatta Suomessa olevia yritetään lähettää täältä pois?

Pääministerimme Juha Sipilä (kesk.) tarjosi 2015 Kempeleen taloaan turvapaikanhakijoille. Aulis tarjous päätyi muun muassa Al Jazeeraan, jonka jutun perusteella miljoonat arabit pääsivät unelmoimaan ilmaisesta ministeritason majoituksesta. Ymmärsikö Sipilä, minkälaisen kutsun hän maailmalle lähetti? Jos ei ymmärtänyt, niin minkä takia maatamme johtaa henkilö, joka ei ymmärrä puheidensa merkitystä?

Tätä tekstiä kirjoittaessani ruudulle ilmestyy viesti. Se tulee tuohtuneelta helsinkiläisvaltuutetulta Mari Rantaselta (ps.), jonka lautakunta on juuri äsken päättänyt laajentaa maassa laittomasti oleskelevien sosiaali- ja terveyspalveluita. Palvelupakettiin kuuluu muun muassa välttämätön huolenpito, majoitus, ruoka, hammashoitoa sekä psykososiaalista tukea. Lautakunta katsoi viisaaksi myös tarjota näitä palveluita netissä muun muassa arabian, somalin, bulgarian ja romanian kielillä. Kysymys: Ymmärsikö lautakunta, minkälaisen kutsun se maailmalle lähettää?

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Teemu Sinkkonen arvioi 2015, että tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista on täyttä satua. Tämän läpikotaisin järjettömän lausunnon takia kyseisestä tutkijasta käytetään netissä laajalti lisänimeä Punahilkka-Sinkkonen. Mediassa häntä päinvastoin kutsutaan ”eturivin tutkijaksi”. Ilta-Sanomissa 19.8 eturivin tutkija lausuu hämmästyttävällä itsevarmuudella: ”Kenelläkään ei ole varaa sanoa, että isku olisi tullut yllätyksenä”. Aha.  

Siihen sotkuun, jossa nyt olemme, on jouduttu seuraamalla Juha Sipilän, Teemu Sinkkosen ja Päivi Nergin kaltaisten toimijoiden ohjeita. Media kysyy heiltä edelleen neuvoja. Kysymys: Miksi ohjeita edelleen kysytään henkilöiltä, jotka ovat olleet kätilöimässä tätä sotkua? Miten logiikalla, jonka puutteiden takia ongelma on ylipäätään syntynyt, voisi ratkaista samaisen ongelman?

Lopuksi: Mediassa muistutetaan jatkuvasti siitä, että pelolle tai vihalle ei saa antaa valtaa, koska tämä on juuri se, mitä terroristit haluavat. Mediassa ei koskaan muistuteta siitä, että ISIS ei tavoittele pelkoa sinänsä, vaan ennen kaikkea kalifaattia, islamilaista valtiota.

Jos terroristeille ei saa antaa sitä, mitä nämä haluavat - eli islamilaista valtiota - niin minkä takia liberaalit vihreät suosittelevat Ruoholahteen vanhoilliswahhabilaista moskeijaa, feministit nyökyttelevät hyväksyvästi naisten hijabeille ja Helsingin piispa Irja Askola esittää luterilaisen kirkon tilojen luovuttamista islamilaisten yhteisöjen käyttöön? 

]]>
48 http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241763-paiva-jona-mikko-paateron-horina-muuttui-lihaksi#comments Terrorismi Turvallisuus Turvapaikanhakijat Wed, 23 Aug 2017 12:46:48 +0000 Matias Turkkila http://matiasturkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241763-paiva-jona-mikko-paateron-horina-muuttui-lihaksi
Tätä terroristit juuri haluavatkin http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241735-tata-terroristit-juuri-haluavatkin <p>Turun terrori-iskun yksityiskohdat ja taustat ovat vasta selvittelyssä, mutta terroristen tavoitteita tukeva työ on jo täydessä käynnissä. Tilanne on uusi Suomessa, mutta nähty ja koettu aivan liian monessa maassa, joissa vakavaa terrorismia on ilmennyt.&nbsp;Inhimmilliset reaktiot kuten pelko ja suuttumus on politisoitu oman agendan ajamiseksi ja pelkoa käytetään vihan ja vastakkainasettelun lietsomiseen.&nbsp;</p><p>Olemme muutamassa päivässä nähneet, kuinka muslimeihin ja sellaisiksi kuviteltuihin kohdistuva uhkailu, loukkaukset ja väkivalta on lisääntynyt. Minun ei tarvitse vilkaista omaa tuttava- ja ystäväpiiriäni kauemmas ja meno tuntuu tälläkin kertaa olevan villeintä pääkaupunkiseudulla. Tosiasia on se, että tällaista vihankylvöä harrastavat tekevät töitä Daeshille (ISIS) ja muille äärijärjestöille, jotka haluavat repiä rikki suomalaisen yhteiskunnan, lyödä kiilan muslimi- ja ei muslimiväestön väliin sekä nousta muslimien ja islamin edustajiksi maamme valtaväestön mielikuvissa. Jokainen loukkaus, väkivallanteko, muslimivastainen graffiti ja niin edelleen, on teko äärijärjestöjen hyväksi. Tällaisesta väestöryhmien välisten jännitteiden lisäämisestä hyötyvät ainoastaan ääri-islamistiset ryhmät ja äärikanssallismieliset, joille molemmille sopiii tällainen segregaatio, joka parantaa kummankin ääriryhmän mahdollisuuksia nousta &quot;omiensa&quot; edustajiksi ja uskotella olevansa heidän puolustajiaan. Todellisuudessa tällaiseen toimintaa ryhtyvät ovat omiensa pahimpia vihollisia.&nbsp;</p><p>Samanlaista ongelmien ratkaisua haittaavaa myyräntyötä tekevät myös monet Hyvät Ihmiset&trade;, jotka esimerkiksi rasismia vastuessaan pyrkivät vaientamaan ideologiohin kohdistuvan kritiikin. Wahhabismin ja&nbsp;<em>takfirismin&nbsp;</em>vastustaminen ei ole islamofobiaa eikä minkään sortin rasismia sen enempää kuin natsismin vastustaminen on saksalaisvastaista rasismia. Wahhabismi on avoimen fasistinen, misogyyninen ja laajentumaan pyrkivä ideologia, joka on joka suhteessa vapaan yhteiskunnan antiteesi. Sellaisena sitä on kohdeltava. Haitallisiin - mutta inhmillisesti ymmärrettäviin tekijöihin kuuluu myös terroristien patologisointi. Kun uskottelemme terroristin olevan mielisairas, voimme tuudittautua valheelliseen turvallisuudentunteeseen ja ajatukseen siitä, että tässä oli sairas yksittäistapaus - ehkäpä parannettava sellainen - mutta eipähän tarvitse murehtia aatepohjasta, josta teot kumpusivat, vaan voimme mielessämme patologisoida terroristin sairaaksi yksilöksi. Houkuttelevaa &nbsp;toki- lyhytaikaisesti se voi varmasti parantaa elämänlaatua, kun ei tarvitse ajatella, että elää yhteiskunnassa, jota jokin ryhmittymä vihaa ideologisista syistä niin paljon, että on valmis väkivaltaan sen äärimmäisissä muodoissa. Lisäksi patologisointi helpottaa siinäkin, etttä voimme katkaista yhteyden tekijän ja itsemme välillä mahdollistaen itsepetoksen ylläpidon.</p><p>Kolmas taso jolla pelataan terroristien pussiin on poliittinen ja viranomaistaso. Heti välittömästi Sipilä lähti ratsastamaan pelolla ja ajamaan urkintalakeja läpi, vaikka tässäkin tapauksessa viranomaisilla oli tarvittavat tiedot saatavilla. Kyttäysyhteiskunta ja varsinkin sellainen, jossa kytätään vähemmistöjä ja luodaan epäluottamuksen ilmanpiiriä sopii terroristeille. Samoin heille kelpaa mainiosti myös lisääntyvä epäluottamus hallinnon ja eri väestönryhmien välillä. Poliittinen johto aloitti myös välittömästi puheet ja vaati toimia, jotka eivät kohdistu terroristeihin ja näiden tukijoihin erityisesti, vaan yleisesti ulkomaalaistaustaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Hallintomme vieraannuttaa itsensä heti alkuun ihmisistä, joista monet kaikesta huolimatta tulevat aloittamaan uuden elämän täällä. Tähän ei ole varaa senkään takia, että on muistettava mistä viranomaiset ovat tähän asti suurimmalta osin saaneet vihjeet, joiden ansiosta terroriyhteyksistä epäiltyjen jäljille on päästy: turvapaikanhakijoilta itseltään sekä muslimiyhdyskuntien edustajilta. Mutta jos viranomaisemme alkavat näyttäytyä ja toimia entistä enemmän uhkana, mitä se merkitsee pidemmän päälle?</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Palautetta voi lähettää osoitteeseen&nbsp;<a class="mailto" href="mailto:vpleivo@gmail.com">vpleivo@gmail.com</a></p><p><br />Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä:&nbsp;<a href="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta" target="_blank" title="https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta">https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta</a></p><p>Poliitikko-profiilini löytyy täältä:&nbsp;https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Turun terrori-iskun yksityiskohdat ja taustat ovat vasta selvittelyssä, mutta terroristen tavoitteita tukeva työ on jo täydessä käynnissä. Tilanne on uusi Suomessa, mutta nähty ja koettu aivan liian monessa maassa, joissa vakavaa terrorismia on ilmennyt. Inhimmilliset reaktiot kuten pelko ja suuttumus on politisoitu oman agendan ajamiseksi ja pelkoa käytetään vihan ja vastakkainasettelun lietsomiseen. 

Olemme muutamassa päivässä nähneet, kuinka muslimeihin ja sellaisiksi kuviteltuihin kohdistuva uhkailu, loukkaukset ja väkivalta on lisääntynyt. Minun ei tarvitse vilkaista omaa tuttava- ja ystäväpiiriäni kauemmas ja meno tuntuu tälläkin kertaa olevan villeintä pääkaupunkiseudulla. Tosiasia on se, että tällaista vihankylvöä harrastavat tekevät töitä Daeshille (ISIS) ja muille äärijärjestöille, jotka haluavat repiä rikki suomalaisen yhteiskunnan, lyödä kiilan muslimi- ja ei muslimiväestön väliin sekä nousta muslimien ja islamin edustajiksi maamme valtaväestön mielikuvissa. Jokainen loukkaus, väkivallanteko, muslimivastainen graffiti ja niin edelleen, on teko äärijärjestöjen hyväksi. Tällaisesta väestöryhmien välisten jännitteiden lisäämisestä hyötyvät ainoastaan ääri-islamistiset ryhmät ja äärikanssallismieliset, joille molemmille sopiii tällainen segregaatio, joka parantaa kummankin ääriryhmän mahdollisuuksia nousta "omiensa" edustajiksi ja uskotella olevansa heidän puolustajiaan. Todellisuudessa tällaiseen toimintaa ryhtyvät ovat omiensa pahimpia vihollisia. 

Samanlaista ongelmien ratkaisua haittaavaa myyräntyötä tekevät myös monet Hyvät Ihmiset™, jotka esimerkiksi rasismia vastuessaan pyrkivät vaientamaan ideologiohin kohdistuvan kritiikin. Wahhabismin ja takfirismin vastustaminen ei ole islamofobiaa eikä minkään sortin rasismia sen enempää kuin natsismin vastustaminen on saksalaisvastaista rasismia. Wahhabismi on avoimen fasistinen, misogyyninen ja laajentumaan pyrkivä ideologia, joka on joka suhteessa vapaan yhteiskunnan antiteesi. Sellaisena sitä on kohdeltava. Haitallisiin - mutta inhmillisesti ymmärrettäviin tekijöihin kuuluu myös terroristien patologisointi. Kun uskottelemme terroristin olevan mielisairas, voimme tuudittautua valheelliseen turvallisuudentunteeseen ja ajatukseen siitä, että tässä oli sairas yksittäistapaus - ehkäpä parannettava sellainen - mutta eipähän tarvitse murehtia aatepohjasta, josta teot kumpusivat, vaan voimme mielessämme patologisoida terroristin sairaaksi yksilöksi. Houkuttelevaa  toki- lyhytaikaisesti se voi varmasti parantaa elämänlaatua, kun ei tarvitse ajatella, että elää yhteiskunnassa, jota jokin ryhmittymä vihaa ideologisista syistä niin paljon, että on valmis väkivaltaan sen äärimmäisissä muodoissa. Lisäksi patologisointi helpottaa siinäkin, etttä voimme katkaista yhteyden tekijän ja itsemme välillä mahdollistaen itsepetoksen ylläpidon.

Kolmas taso jolla pelataan terroristien pussiin on poliittinen ja viranomaistaso. Heti välittömästi Sipilä lähti ratsastamaan pelolla ja ajamaan urkintalakeja läpi, vaikka tässäkin tapauksessa viranomaisilla oli tarvittavat tiedot saatavilla. Kyttäysyhteiskunta ja varsinkin sellainen, jossa kytätään vähemmistöjä ja luodaan epäluottamuksen ilmanpiiriä sopii terroristeille. Samoin heille kelpaa mainiosti myös lisääntyvä epäluottamus hallinnon ja eri väestönryhmien välillä. Poliittinen johto aloitti myös välittömästi puheet ja vaati toimia, jotka eivät kohdistu terroristeihin ja näiden tukijoihin erityisesti, vaan yleisesti ulkomaalaistaustaisiin ja turvapaikanhakijoihin. Hallintomme vieraannuttaa itsensä heti alkuun ihmisistä, joista monet kaikesta huolimatta tulevat aloittamaan uuden elämän täällä. Tähän ei ole varaa senkään takia, että on muistettava mistä viranomaiset ovat tähän asti suurimmalta osin saaneet vihjeet, joiden ansiosta terroriyhteyksistä epäiltyjen jäljille on päästy: turvapaikanhakijoilta itseltään sekä muslimiyhdyskuntien edustajilta. Mutta jos viranomaisemme alkavat näyttäytyä ja toimia entistä enemmän uhkana, mitä se merkitsee pidemmän päälle?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palautetta voi lähettää osoitteeseen vpleivo@gmail.com


Jos haluat saada blogin parhaat palat Facebook-seinällesi ja aiheisiin liittyviä uutisia, käyhän tykkäämässä: https://www.facebook.com/KitinaaNalakamaasta

Poliitikko-profiilini löytyy täältä: https://www.facebook.com/Veli-Pekka-Leivo-256153654500775/

]]>
20 http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241735-tata-terroristit-juuri-haluavatkin#comments Suomi Terrorismi Turun terrori-isku Turvallisuus Wed, 23 Aug 2017 04:06:16 +0000 Veli-Pekka Leivo http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241735-tata-terroristit-juuri-haluavatkin